Hrvatska VOJNICI NISU STONOGE

'Nabava cipela za HV ne može biti vojna tajna'

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić izjavio je danas u Kamanju kako se vjerojatno do kraja predsjedničke kampanje neće očitovati o predsjedničkim kandidatima, da ga zanimaju njihovi projekti, no one projekte kojima žele Hrvatsku vratiti unatrag, u retuđmanizaciju, spornu privatizaciju i dvjestotinjak bogatih obitelji neće poduprijeti

KAMANJE - Idealan predsjednički kandidat, rekao je novinarima predsjednik Mesić, trebao bi biti europski orijentirana osoba, antifašist i demokrat liberalnih pogleda. Novi predsjednik također bi trebao biti svjestan da je Crkva odvojena od države i da svatko ima svoju misiju, dodao je.

Na traženje novinara da se očituje o Milanu Bandiću kao mogućemu predsjedničkom kandidatu, Predsjednik je rekao kako će se o pojedinim kandidatima 'izjasniti tek pred same izbore'.

Istaknuo je da se od prvog dana svojega predsjedničkog mandata, kada Hrvatska nije funkcionirala kao pravna država, zauzimao 'za jednakost svih pred zakonom i uspostavu transparentne javne nabave'.

Ocijenio je da javna nabava još nije 'do kraja transparentna', o čemu svjedoče afere. 'Dio ljudi zbog netransparentne javne nabave bio je u poziciji da zadovolji svoje financijske prohtjeve', naveo je, ističući pritom kako ni danas nabava cipela za vojsku ne može biti vojna tajna. "Ako znamo da imamo 17 tisuća vojnika, znamo i da oni nisu stonoge i koliko je cipela potrebno nabaviti. Samo kroz otvorenu javnu nabavu možemo očekivati da će se kupiti najjeftiniji i najkvalitetniji proizvod i onda nitko neće doći u priliku da bude korumpiran", ustvrdio je.

Podsjetivši da je unazad šest godina upozoravao na aferu 'kamioni', izrazio je uvjerenje da će se taj 'čvor' razmrsiti te da u nabavi oklopnih vozila 'patria' nije bilo nepravilnosti.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još