GRAĐANSKA AKCIJA

Natječaj za najbolje pismo Jadranki Kosor

07.08.2009 u 11:30

Bionic
Reading

Hrvatski građani dobili su internetsku stranicu www.jadranka-kosor.com, koja je osvanula kao 'odgovor na politiku Vlade i centralno mjesto demokratskog izražavanja kritike vlasti'

Osnivači ove internetske stranice čija je budućnost, sudeći po represiji aktualne administracije prema slobodi izražavanja, vjerojatno kratka, poručuju i da će 'Jadranka Kosor i Vlada sama biti odgovorna za sadržaj portala svojim akcijama, izjavama i političkim potezima'.

Pokrenuta je i akcija 'Napiši pismo Jadranki' u kojoj će se odabrati najbolje pismo Vladi i premijerki. Osnivači portala poručuju da će pismo biti dostavljeno premijerki Kosor 'na sam dan velikog prosvjeda u Zagrebu'.

Na portalu se mogu naručiti majice identične onoj s kojom je bivši snimatelj RTL-a Ivan Cvirn isprovocirao burnu reakciju Jadranke Kosor, a dio sredstava uplatit će se direktno na račun otpuštenog Cvirna. Želja osnivača portala je da se taj 'simbol pobune protiv bahate, korumpirane i rastrošne vlasti koja je dovela zemlju u situaciju bez izlaza' nađe na što više sudionika jesenskog prosvjeda.

Ujedno, portal traži volontere novinare, kreativce, grafičare i sve one s dobrim idejama da doprinesu sadržaju stranice.