TURISTIČKA REKLAMA

Dubrovački ugostitelj udario Jiřija Menzela

Bionic
Reading

Tijekom snimanja dokumentarnog filma o Hrvatskoj poznati češki redatelj, oskarovac Jiři Menzel u Dubrovniku je doživio neugodno iskustvo kad su jedan dubrovački ugostitelj i njegova supruga fizički zaprijetili njemu i snimateljskoj ekipi zato što su im, kako su kazali, zaklonili reklamu za restoran u povijesnoj jezgri Grada

Iako su Menzel i ekipa ljutito osoblje dubrovačkog restorana pokušali uvjeriti da se neće zadržati dulje od nekoliko minuta, prepirka je eskalirala, pa je, prema pričama očevidaca, češki oskarovac od sina vlasnika restorana zadobio udarac, piše Slobodna Dalmacija

Menzel je za lokalni web portal izjavio da je zasad nepoznati ugostitelj vrijeđao i psovao njega i ekipu.

Redatelj je dodao da je ugostiteljeva supruga koja nije željela da incident ovjekovječe kamere, rukom lupila po snimateljevu objektivu, a ni ona ni suprug nisu kasnije prihvatili ruku pomirenja od ekipe dokumentarca.

Neslužbeno se doznaje da je snimatelja iz Menzelove ekipe, koji je također pridonio kavgi, producent dokumentarnog filma trenutačno suspendirao i poslao natrag u Zagreb.

Glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Marija Gjenero potvrdila je da policija dosad nije zaprimila ni kaznenu ni prekršajnu prijavu u vezi s incidentom.

Menzel je inače poznat kao veliki prijatelj Hrvatske, a ni ove godine nije mogao odoljeti susretu s glumcima tijekom jubilarnih 60. dubrovačkih ljetnih igara, za koje je prijašnjih sezona režirao 'Hamleta' na Lovrejncu i Moliereovu frančezariju 'Nemoćnik u pameti'.