PREDSJEDNIK HBK

Srakić pozvao osječke gospodarstvenike na socijalnu osjetljivost

16.12.2008 u 15:43

Bionic
Reading

Nadbiskup i metropolit đakovačko-osječki te predsjednik Hrvatske biskupske konferencije msgr. Marin Srakić pozvao je gospodarstvenike na socijalnu osjetljivost

Upozorio je da globalna recesija neće poštedjeti ni Hrvatsku, pa tako ni Slavoniju, koja je ne tako davno bila pogođena ratom, ratnim razaranjem i žrtvama, te kako je obveza onih koji imaju i koji odlučuju da vode brigu o svakom čovjeku.

Istaknuo je važnost razvoja Slavonije 'ali zajedno s drugim dijelovima Hrvatske' te korištenje specifičnih prirodnih bogatstava koje Slavonija ima.

Gospodarstvenike i ostale sudionike božićnog susreta upriličenog u župnom dvoru osječke konkatedrale, nadbiskup i metropolit mons. Srakić, podsjetio je na značaj uspostave Đakovačko-osječke nadbiskupije i metropolije.

Ocijenio je kako je to od velike važnosti za grad Osijek koji je tako postao susjedište nove crkvene pokrajine.
Pomoćni biskup đakovačko-osječki msgr. Đuro Hranić, podsjetio je na važnost bračnog života kao 'najdublje zajednice muža i žene' te njegovanje obitelji i potrebu da se osigura dostojanstvo života i rada svakome čovjeku.

Osječko-baranjski župan Krešimir Bubalo zahvalio se nadbiskupu Srakiću za osobno angažiranje i doprinos u uspostavi Đakovačko-osječke nadbiskupije i metropolije, ocijenivši novi crkveni ustroj važnim i za daljnji razvoj Slavonije i Baranje.

Božićnom susretu s nadbiskupom i metropolitom msgr. dr. Marinom Srakićim u župnom dvoru osječke konkatedrale, bilo je nazočno 200-tinjak gospodarstvenika i predstavnika lokalne vlasti te kulturnoga i javnog života Osijeka, među kojima i osječki gradonačelnik Gordan Matković.