NEUMORNI RAD ZA MIR

Vesni Teršelič nagrada fondacije Schwarzkopf

05.08.2009 u 15:45

Bionic
Reading

Izvršna ravnateljica Fonda za humanitarno pravo (FHP) iz Beograda Nataša Kandić, ravnateljica organizacije Documenta iz Zagreba Vesna Teršelič i ravnatelj Istraživačko-dokumentacijskog centra iz Sarajeva Mirsad Tokač proglašeni su ovogodišnjim dobitnicima europske nagrade fondacije Heinza Schwarzkopfa

Kako je navedeno na internetskom portalu FHP-a, u obrazloženju te Fondacije kaže se da su Nataša Kandić, Vesna Teršeliči Mirsad Tokača nagrađeni "zbog svog neumornog rada za mir i razumijevanje u jugoistočnoj Europi".

Predsjednik žirija Tobias Buetow kazao je da dobitnici priznanja "na poseban način pridonose stabilnoj budućnosti regije" te da "njihov rad budi nadu da se može izvršiti suštinski proces suočavanja sa sjećanjima iz ratova na Balkanu".

Kako se dodaje, nagrada će dobitnicima biti uručena u prosincu 2009. godine na ceremoniji u Berlinu.

Fondacija Heinza Schwarzkopfa svoje je nagrade počela dodjeljivati 2003. godine i njima se odaje priznanje institucijama i pojedincima iz javnoga života koji na poseban način doprinose europskom sporazumu, europskim integracijama i miroljubivoj i odgovornoj ulozi Europe u svijetu.