SDP UPOZORAVA

U Zagrebačkoj županiji vlada zbrka i kaos

16.12.2008 u 15:34

Bionic
Reading

Županijska organizacija Socijaldemokratske partije ocijenila je da u Zagrebačkoj županiji vlada zbrka i kaos, jer koalicija HSS - HDZ, Poglavarstvo i župan ne vladaju situacijom i stanjem u Županiji

Predsjednica županijske organizacije SDP-a Palma Klun-Posavec na današnjoj tiskovnoj konferenciji uoči sjednice Županijske skupštine optužila je župana Stjepana Kožića i stručne službe da ne vladaju situacijom. Kao primjer navela je da su zastupnici materijale i pozive za sjednicu (18. prosinca) na kojoj će se donijeti proračun za 2009. od oko 325 milijuna kuna dobili prošli četvrtak. Ali, nastavila je, već sutradan (u petak) i materijale o dopuni dnevnog reda s rebalansom ovogodišnjeg proračuna od osam milijuna kuna.

Još je zanimljivije da je proračun za iduću godinu treća točka dnevnog reda, a rebalans ovogodišnjeg 13., dodala je Klun-Posavec.
Proračun za 2009. smatra predizbornim te da nije ni realan ni ostvariv. U gradovima i općinama na kojima je na vlasti HDZ i HSS predviđene su posebne potpore i dotacije, a nepodobnima gotovo ništa, ocijenila je.

Proračun za 2009. uopće nije uzeo u obzir gospodarsku krizu i najavljena otpuštanja radnika u tekstilnoj i drvnoj industriji, drži Klun-Posavec.

Posebice je kritizirala raskid ugovora Županije s gradom Zagrebom o gradnji spalionice iz 2006., po kojem bi Zagreb trebao prihvatiti županijski otpad u budućoj spalionici. Naime, nastavila je, članovi Poglavarstva prihvatili su, naime, županijski koncept gospodarenja otpadom mehaničko-biološkim postupkom jednostranim prekidom sporazuma, iako Zagreb prihvaća otpad iz Samobora i Svete Nedelje.

Kao odgovor doznala sam da će Zagreb od 1. siječnja prestati prihvaćati otpad tih dvaju gradova, dodala je Klun-Posavec te za tu, kako je rekla, političku štetu optužila HDZ i HSS.