KARAMARKO O SLUČAJU PERKOVIĆ

'Neću sudjelovati u Milanovićevu Muppet Showu'

11.01.2014 u 12:52

Bionic
Reading

Puna dva tjedna predsjednik Tomislav Karamarko nije se pojavljivao u javnosti, iako tvrdi da nije bio na godišnjem odmoru i da je cijelo vrijeme 'radio u stranci', no u subotu se ukazao na rođendanskoj proslavi splitskog HDZ-a i poručio premijeru Zoranu Milanoviću da mu ne pada na pamet stati na čelo saborskog povjerenstva za istragu ubojstva Stjepana Đurekovića

'To je neozbiljna igrarija Milanovića i ekipe, žele osnovati povjerenstvo koje bi se bavilo slučajem u isto vrijeme dok pravosuđe države s kojom smo u istoj asocijaciji i koja nam je jedan od najvećih saveznika, dakle Njemačke, vodi postupak o tome. Mi u Saboru trebali bismo raditi igrokaz i Muppet Show u režiji Milanovića i njegovih kompanjona, ma ne dolazi u obzir! Neka se s time igraju u prostorijama SDP-a', poručio je Karamarko.

Šef HDZ-a nada se da će Vrhovni sud 'vratiti povjerenje u pravosuđe i Hrvatsku kao vjerodostojnu državu', kad je već Vlada u slučaju Perković i Mustač poradila na tome da u očima Europe budemo nevjerodostojni.

'To što oni rade kako bi zaštitili udbaške i komunističke zločince, doista je već perverzno! Kad su hrvatski branitelji trebali biti izručeni sudu u Haagu, upravo ti likovi poručivali su da svatko treba obraniti sebe na sudu. Zašto to vrijedi samo za branitelje, a ne i za potencijalne udbaške zločince?' upitao se Karamarko.

Komentirajući Vladinu najavu rebalansa proračuna već u siječnju, kazao je da se radi o potpunom apsurdu. 'Zašto se ide na rebalans već dvadesetak dana nakon usvajanja proračuna? Već sredinom prosinca iz Bruxellesa je stigla poruka da deficit mora biti na 4,6 posto, a oni su ga planirali na 5,5 posto uz rast gospodarstva od 1,3 posto. Potpuno su nerealni i ovo nije samo zavaravanje hrvatskog naroda i građana, koji žive sve lošije, već i Europske unije. Ma varaju i sami sebe, dokazuju da se radi o potpuno dezorijentiranoj, nesposobnoj i nestručnoj vladi', smatra šef HDZ-a.

Novinare je zanimalo gdje bi on rezao i štedio da je premijer, pa se Karamarko malo pogubio: najprije je ustvrdio da 'samo čarobnjak danas može nešto rezati', a nešto kasnije da 'treba rezati na sve strane sada kad nema, ali i stvoriti nove vrijednosti i nova radna mjesta'.

'Što bih napravio? Smanjio bih poreze i dao poduzetnicima priliku da se razmašu. Napravio bih pogodnu situaciju za neku kvalitetnu investiciju, jer bez toga ne idemo naprijed. Vlada sve radi suprotno, počevši od najavljenog 'tsunamija investicija' pa nadalje. Što su napravili da otvore makar jedno radno mjesto? Na današnji dan imamo preko 370 tisuća nezaposlenih i u vrlo opasnoj situaciji smo, a oni toga nisu svjesni, pa se zabavljaju povlačenjem tužbe za genocid protiv Srbije i inate hrvatskom narodu. To je katastrofa, Vladi je vrijeme da ode', smatra Karamarko.

'Milanović ima jedan jedini program i jednu rečenicu, a to je ono 'imam lošu vijest za pesimiste, bit će bolje'. To je njihov program, a nažalost radi se o pričama za malu djecu', dodao je.

Operaciju oka predsjednika Ive Josipovića i mogući sukob interesa nije želio komentirati dok se ne oglasi Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa, ali nada se da 'to nije iskaz nepovjerenja u hrvatsko zdravstvo i liječnike'.

U stečaju Imunološkog zavoda, pak, po Karamarku definitivno ima posla za Državno odvjetništvo.

'Ova vlada funkcionira po sistemu 'drž'te lopova', a u isto vrijeme se bavi vrlo upitnim poslovima. Ne želim prejudicirati ničiju krivicu, ali najblaže rečeno - sumnjivo je da profitabilnoj instituciji nije dozvoljena zamjena poslovnog prostora samo kako bi otišla u stečaj, da bi potom bila ponuđena privatnoj tvrtki. I to iz Rijeke. Državno odvjetništvo mora nešto reći', upozorio je šef HDZ-a.