Hrvatska JOŠ NE KREĆE PROMET

Uklonjen i drugi vagon vlaka smrti

Hrvatske željeznice (HŽ) službeno su izvijestile da je oko podne s mjesta nesreće u Rudinama uklonjen drugi dio nagibnoga vlaka koji je izletio iz tračnica u teškoj nesreći 24. kolovoza te da se za sada ne može sa sigurnošću reći kada će radovi biti završeni i pruga otvorena za promet.

Sve ekipe Sekcije za pruge iz Splita i Remonta i održavana pruge iz Zagreba odmah su počele radove na sanaciji oštećenog kolosijeka. Kako se radi o složenim radovima i vrlo zahtjevnom terenu, u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću reći kada će radovi biti završeni i pruga otvorena za promet, stoji u priopćenju.

Do daljnjega organizacija prometa teče kao i do sada, tj. umjesto nagibnih vlakova putnike prevoze autobusi na relaciji Split -Zagreb -Split, a noćni vlakovi i ovu noć prometuju na relaciji Zagreb-Perković-Zagreb dok se putnici na relaciji Perković - Split - Perković prevoze autobusima. Ni večeras nema mogućnosti korištenja spavaćih vagona i prijevoza automobila na relaciji Zagreb- Split -Zagreb.

HŽ očekuje da će detaljne informacije o uspostavi prometa na pruzi Perković - Split, a time i na cijeloj relaciji Zagreb - Split, moći dati kasno večeras.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još