U IME OBITELJI

Nismo autori spota u kojemu je korištena glazba The XX

31.12.2013 u 13:10

Bionic
Reading

Udruga U ime obitelji obratila se uredništvu tportala sa zahtjevom za ispravkom teksta objavljenog 27. studenog, pod naslovom 'Nikada ne bismo dopustili korištenje pjesme za 'U ime obitelji''

Zahtjev koji potpisuje predsjednik udruge Ivan Munjin glasi: U članku koji prenosi izjavu britanskog benda The XX kojemu su povrijeđena autorska prava neovlaštenim korištenjem u video spotu objavljenom na YouTubeu, autor iznosi netočne i lažne informacije, primjerice 'Zbog nedozvoljenog korištenja pjesme 'Intro', skupine The XX, u svojoj reklami, udruga 'U ime obitelji' mogla bi se naći na sudu'.

Sporni video spot, iako sadrži materijale koji upućuju na U ime obitelji i tako ostavlja dojam promidžbene poruke udruge U ime obitelji, nije objavljen na službenom kanalu udruge U ime obitelji. Razlog je jednostavan – U ime obitelji nije autor spota. Naime, sve što U ime obitelji izradi, u čemu sudjeluje, što izjavljuje i objavljuje, čini putem svoje službene web stranice, kao i putem službenog YouTube kanala.

Stoga proizlazi kako je ovakav navod isključivo usmjeren k povredi časti i ugleda U ime obitelji, budući da nije sastavljen u skladu s pravilima struke, kao niti sa zakonskim propisima o obvezi prethodnog provjeravanja istinite informacije, zaključuje se u zahtjevu.