CVIRN U NOVOJ MAJICI

'Ne kradite, vlada ne voli konkurenciju'

Bionic
Reading

Bivši snimatelj RTL-a Ivan Cvirn nema namjeru ispričati se premijerki Jadranki Kosor. 'Umjesto da se bavi važnijim temama, ona se bavi mojom majicom', izjavio je 34-godišnji snimatelj koji je u roku od sat i pol nakon što se pojavio na tiskovnoj konferenciji Vlade u majici s natpisom na engleskom ‘Ne trebam seks, vlada me je.. svaki dan' dobio otkaz na RTL-u

ZAGREB - 'Čuo sam da su me prvo htjeli suspendirati na mjesec dana, ali da je onda nazvao netko iz Vlade te da su se odlučili na izvanredni otkaz', kazao je snimatelj Cvirn koji se još u četvrtak pojavio u novoj majici s natpisom 'Don't steal, the government hates competition' - u prijevodu 'Ne kradite, vlada ne voli konkurenciju', piše Jutarnji list.

Izostao smisao za humor

Da je premijerka reagirala krivo, mišljenja je psihologinja Mirjana Krizmanić. 'Mislim da je Kosor trebala pokazati smisao za humor, a onda bez velikihriječi zamoliti da se ne dolazi s takvim porukama. Ništa, uostalom,nije krivo rečeno, jer Vlada koja izdaje nalog za naplatu poreza iprije nego je izglasala taj zakon, ne radi ništa drugo nego to što jepisalo na majici', kazuje Krizmanić.

'Žao mi je što je Vlada pokazala toliku sujetu. Istina očito jako boli', rekao je Cvirn za Novi list.

Majicu nije obukao ni a kakvom namjerom, a smatra i da ničim nije povrijedio ugovor što ga je tvrtka Studio Blenda imala s RTL-om.

U ugovoru, kako kaže, nigdje ne piše ništa o tzv.dress codeu, a ako je već i odjenuo 'krivu' majicu za ulazak u Vladu, onda ga je netko od producenata na to mogao i upozoriti.

Cvirnu je, kako kaže, drago što je zbog svega reagirao HND, čiji je član. Na upit misli li da je RTL razvrgnuo suradnju s njim, odnosno tvrtkom, uslijed pritisaka iz Vlade, Cvirn veli da to ne može sa sigurnošću reći, makar je do njega došla informacija da je odluka o raskidu suradnje donesena nakon što je netko iz Vlade nazvao predsjednika uprave RTL-a.

Čudi ga reakcija premijerke Kosor, ali ga ne čudi postupak televizije za koju je dosad radio.

'Majicu sam kupio u Las Vegasu prije godinu dana i dosad sam je već nekoliko puta nosio, ali nije bilo ovakvih reakcija', rekao je Cvirn.

Na RTL-u je, kaže, radio posljednjih pet godina, a prije toga je deset godina radio na HRT-u te je radio i na poznatim televizijskim projektima poput dokumentarnog filma o Janici Kostelić, na Knjazovoj 'Mjenjačnici', u emisiji 'Ništa osobno' s Nives Ivanković i dr.