Hrvatska NESREĆA NAGIBNOG VLAKA

Obavljene probne vožnje u Rudinama

Pošto je tvrtka CIAN očistila dio pruge iznad Kaštela gdje se u petak dogodila teška željeznička nesreća, jutros su vučna vozila prošla probnu vožnju

Budući da rezultati dosadašnjeg čišćenja zadovoljavaju, dvije ekipe te tvrtke u suradnji sa Sekcijom za održavanje pruga iz Splita očistit će i ostalih 11 kilometra pruge. HŽ ističe i da je prioritet čišćenja dionica od mjesta nesreće do Labina Dalmatinskog.

Na terenu su sve interventne ekipe Sekcije za održavanje pruga iz Splita i Remonta i održavanja pruga d.o.o iz Zagreba s mehanizacijom, koji je nakon čišćenja kolosijeka spreman za popravak pruge.

Kad pruga bude očišćena i popravljena, prema mjestu nesreće krenut će radni vlak s dizalicom kako bi se s mjesta nesreće uklonili ostatci nagibnog vlaka i počeo popravak pruge.

HŽ navodi da ne može točno odgovoriti na pitanje kada će ponovno vlakovi voziti cijelom dionicom ličke pruge Oštarije-Split jer to ovisi o trajanju spomenutih radova.

Povjerenstvo za istragu nastavlja rad na terenu, analizira prikupljeni materijal, razgovara sa sudionicima željezničke nesreće i obavlja druge aktivnosti u sklopu svojih ovlasti.

Budući da je dionica Perković-Split još zatvorena za sav promet, promet je organiziran tako da se putnici tri para nagibnih vlakova iz Zagreba i Splita prevoze autobusima na cijeloj relaciji. Noćni vlakovi iz Zagreba prema Splitu vozit će do Perkovića, a od Perkovića putnici će biti prevezeni autobusima.

Svi putnici noćnih vlakova iz Splita prema Zagrebu autobusima će stići do Perkovića, a od Perkovića do Zagreba vožnju će nastaviti vlakom. Uslugom prijevoza automobila i spavaćim vagonima putnici se još ne mogu koristiti. Takva organizacija prometa vrijedi do ponedjeljka, 3. kolovoza 2009.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još