VRKIĆ OSTAJE U OSIJEKU

'Neću biti kandidat HDZ-a za Pantovčak'

18.12.2013 u 11:07

Bionic
Reading

'Nemam namjeru ići na Pantovčak dok ne odradim gradonačelnički mandat do kraja', kazao je Ivica Vrkić, osječki gradonačelnik, demantirajući napise u jednom tjedniku prema kojem je s HDZ-om dogovorio to da bude njihov predsjednički kandidat za iduće izbore

Vrkić ne taji to da je prijatelj s Tomislavom Karamarkom, prvim čovjekom HDZ-a, a ne krije ni to da se viđaju, ali napominje da je i u kontaktu s premijerom Zoranom Milanovićem i Vesnom Pusić, ministricom vanjskih poslova.

'Sva moja energija, sposobnost i umijeće usmjereni su tome da učinim Osijek što boljim mjestom za život. Ne mislim izigrati povjerenje građana Osijeka i u pola mandata kao kandidat HDZ-a pokušati otići na Pantovčak', ističe Vrkić.

Vrkić je, podsjetimo, bio jedan od osnivača HNS-a, a sredinom devedesetih ušao je u HDZ i postao predstojnik Vladina ureda za mirnu reintegraciju. Za Sanaderova mandata napustio je HDZ i nije se pojavljivao u političkom životu sve do kraja prošle godine, kada je postalo izvjesno da će kao nezavisni kandidat uz potporu Kukuriku koalicije biti kandidat za gradonačelnika grada na Dravi.