POGLEDAJTE DOPIS IZ MINISTARSTVA

Država uzima harač prije donošenja Zakona

30.07.2009 u 13:52

Bionic
Reading

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" ustvrdio je da dopis upućen školama kojim se traži da se na srpanjsku plaću zaposlenicima obračuna tzv. krizni porez predstavlja još jedan pokušaj protuzakonitog zavlačenja ruku države u prosvjetarske džepove

Dokument iz Ministarstva znanosti kojim se poziva na obustavu već predanih obračuna plaća. Kliknite na sliku za uvećani prikaz

Sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu "Preporod" ustvrdio je danas da dopis upućen školama kojim se traži da se na srpanjsku plaću zaposlenicima obračuna tzv. krizni porez predstavlja još jedan pokušaj protuzakonitog zavlačenja ruku države u prosvjetarske džepove.

"Smanjenje plaća čak i prije nego sramotni zakon bude donesen i stupi na snagu očit je dokaz ne samo posvemašnje panike među vladajućima nego i nedopustivog omalovažavanja Sabora od strane izvršne vlasti i grub šamar funkcioniranju pravne države", priopćio je sindikat Preporod.

Sindikat upozorava da se ništa ne čini kako bi se stalo na kraj kašnjenjima isplata materijalnih prava, ali se retroaktivno smanjuju ionako sramotno niske plaće u prosvjeti.

Preporod je pozivao predsjednicu Vlade Jadranku Kosor da žurno opozove sve ovih dana upućene dopise u školama i da s primjenom kriznog poreza krene nakon što se za to steknu zakonski uvjeti, odnosno s plaćom za kolovoz u rujnu.

Izostane li žurna reakcija Jadranke Kosor, onda je jasno da iza najnovijeg primjera protuzakonite otimačine i uvođenja svojevrsnog izvanrednog stanja u državi stoji upravo predsjednica Vlade, kažu u sindikatu.