SEVER O PROŠIRENJU PARKING ZONA

'Očuvaj nas Bože antirecesijskih mjera u gradu Zagrebu'

30.07.2009 u 13:22

Bionic
Reading

Predsjednik Nezavisnoga hrvatskog sindikata (NHS) Krešimir Sever poslao je danas pismo zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću u kojemu traži da hitno povuče odluku o proširenju parkirnih zona u gradu ističući kako to sigurno nije u interesu građana

Sever u pismu navodi kako su gradonačelniku Bandiću građani tek nedavno dali još jedan mandat, i to prvi put na neposrednim izborima.'Tada ste obećali kako će Vas u Vašem radu uvijek voditi interesi Zagreba i Zagrepčana. To su isti interesi. Proširenje parkirnih zona u gradu do unedogled sigurno nije u interesu građana', ističe u pismu predsjednik NHS-a.

Dodaje kako su prije reagirali kad je Zagreb po cijeni parkiranja nadmašio Rim, Beč, Ljubljanu,... te da moraju reagirati i na najnoviji udar po džepu građana i njihovih gostiju koji je umotan u 'preproziran celofan, a došao je poput tata, u eri godišnjih odmora'.

Tumače tog postupka Gradske uprave, koji su ga nazvali 'antirecesijskom mjerom', ističe Sever, treba hitno uputiti na neki brzi tečaj razumijevanja osnovnih ekonomskih pojmova.

'Doista, cijene parkiranja neće rasti pojedinačno po zonama, ali ako se proširuju skuplje zone parkiranja prekrivajući jeftinije, a naplata se rasteže na gradsku periferiju, gdje je dosad nije bilo, što je to drugo nego poskupljenje, udar na standard Zagrepčana i njihovih gostiju?! Mnogima će parkiranje poskupjeti, a mnogi će ga i prvi put početi plaćati pred vlastitim domovima ili ondje gdje rade i obavljaju poslove', navodi u pismu predsjednik NHS-a.

Zato od Gradske uprave 'u ovoj eri prebacivanja tereta recesije na građane' iz tog sindikata očekuju socijalnu osjetljivost u skladu s najavama gradonačelnika Bandića i traže da se odluka o proširenju parkirnih zona u Zagrebu hitno povuče.