'NE, SAMO DVIJE TISUĆE'

HTV-ovac Ferlin za ulogu Djeda Mraza dobiva 10.500 kuna po danu?!

13.12.2013 u 09:26

Bionic
Reading

'Njemu se sigurno isplati. 10.500 kuna dnevno', komentar je opatijskog političara Nikice Pažina na Facebook zidu Novog lista izazvao je brojne polemike u javnosti. Naime, Pažin je poruku takvog sadržaja ostavio pod najavom 'Božićne bajke' u Parku prirode Učka, objasnivši da se radi o voditelju HRT-a Robertu Ferlinu

U izjavi za Novi list, nakon što su ga upitali kako je došao do informacije da je radijski i televizijski voditelj Robert Ferlin za svoj angažman Djeda Mraza na Učki plaćen 10.500 kuna po danu, Pažin je kazao kako su mu taj podatak dostavili izvori iz Parka prirode.


'Ne znam koliki je taj iznos ove godine, ali izvor iz Parka prirode Učka, kojem ću zadržati anonimnost, dostavio nam je informacije da je ranije za ovaj angažman isplaćeno 42.000 kuna za četiri dana, odnosno, 10.500 kuna po danu. Volio bih vidjeti fakture koje će demantirati, ili potvrditi moje riječi, ali i bez obzira na cifru, smatram da se radi o sukobu interesa budući da je Ferlin u vezi s ravnateljicom Turističke zajednice i bivšom ravnateljicom Parka prirode Učka Suzi Petričić te da ne bi trebao na takav način dobivati honorare od ustanova kojima je ona bila ili jest na čelu. Uostalom, i da je puno manji iznos, danas ljudi rade za 2.500 kuna mjesečno u čitavoj Hrvatskoj, a vjerujem da se moglo naći kvalitetnog voditelja koji bi to odradio za minimalni iznos ili čak volonterski', kazao je Pažin.

Ravnatelj Javne ustanove Park prirode Učka, Egon Vasilić, ove je riječi nazvao potpunom besmislicom. Demantira Pažina i kaže da je Ferlinov honorar 2.000 kuna dnevno, a ukupni budžet Božićne bajke – 50.000 kuna.

Robert Ferlin nije htio komentirati riječi Nikice Pažina, iznijevši na njegov račun niz vrlo grubih uvreda.