PRIHVATILA OTKAZ UMJESTO KOLEGICE

Gdje je danas ova slavonska heroina?

13.12.2013 u 15:31

Bionic
Reading

Prije nešto manje od godine dana nevjerojatna priča iz Vinkovaca punila je novinske stupce u ovim sumornim vremenima. Dubravka Glavaš tada je preuzela otkaz umjesto svoje kolegice, samohrane majke kojoj je on bio namijenjen. Nazvali smo je nadajući se kako će se pohvaliti novim poslom. Međutim, njezina priča ne razlikuje se mnogo od priče onih 359 tisuća nezaposlenih. Osim što je ona napravila nevjerojatno dobro djelo zbog kojeg ni danas ne žali

Bilo je to početkom ove godine kada je direktor u vinkovačkoj tvrtku Unidal najavio Đurđici Švigač i još dvjema zaposlenicama otkaz. Tu nastupa njezina kolegica Dubravka Glavaš koja, znajući da je Đurđica samohrana majka dvoje djece, direktoru nudi da otkaz prepustivši tako svoje radno mjesto.

Potez je to koji je zaprepastio cijelu Hrvatsku: zar postoji netko tko je spreman na takvu žrtvu. 'Kada sam čula Đurđičino ime, bilo mi je jako teško jer sam znala njezine obiteljske prilike i životnu priču. Nešto se u meni prelomilo i odlučila sam u trenutku predložiti da direktor meni da otkaz, a Đurđicu, samohranu majku dvoje djece, ostavi na poslu. Nisam ni razmišljala da će to podići toliku halabuku i medijsku pozornost pa nisam uopće odgovarala na telefonske pozive. Mislili smo da će to sve proteći mirno. Jedini je uvjet bio taj da upravo Đurđica ostane na poslu. Ne znam još što ću dalje. Najprije ću se dobro odmoriti, a poslije ću se prijaviti na Zavod za zapošljavanje', kazala je tada Dubravka Glavaš.


Nakon što je javnost doznala identitet ove plemenite žene, navodno je dobila u kratkom roku dvije ponude za posao. No od toga nije bilo ništa, Dubravka je deset mjeseci kasnije i dalje na burzi.
'Bila je zapravo jedna ozbiljnija ponuda, no na određeno vrijeme, kao zamjena. Uz to su htjeli da se to i u javnosti objavi i ja sam tu ponudu odbila', rekla je Dubravka za tportal. Unatoč tome, zbog svog poteza nije požalila. Sretna je jer Đurđica i dalje radi u Unidalu u kojem je ona provela više od dvije godine.

Svjesna je da ekonomskih tehničara ima puno na tržištu rada, ali se ne predaje. Šalje molbe i nada se novom zaposlenju.