HDZ-OV OBRAČUN S MEDIJIMA

Kninska gradonačelnica želi oduzeti naziv portalu grad-knin.net

09.12.2013 u 17:12

Bionic
Reading

Kninska gradonačelnica Josipa Rimac, pozivajući se na Statut Grada Knina, pokušava ovih dana oduzeti internetsku domenu neovisnom lokalnom portalu grad-knin.net, uz obrazloženje da oni ne smiju koristiti službeni naziv 'Grad Knin' u nazivu svoje internetske stranice

'To je čisti pritisak na medij čiji se tekstovi ne sviđaju gradonačelnici', kazao je glavni urednik portala Miroslav Jadrić koji je dobio opomenu pred tužbu od Grada Knina, piše Šibenik In

Grad traži da u registru internetskih domena modificiraju adresu i promijene je tako da izostave naziv 'grad Knin' i sve njegove izvedenice. Urednik, koji tri i pol godine vodi taj portal bez plaće, inače hrvatski branitelj, smatra to apsurdnim i uvjeren je da problem nije u adresi nego da je to čisti obračun gradonačelnice Rimac s njegovim portalom.

'Moram vam priznati da je u ovim vremenima Orwelove 1984, jako teško pisati na taj način. Jer, što su ovdje činjenice? Ugled, dobar glas, čast, sloboda privređivanja Grada Knina? Prema mom laičkom shvaćanju relevantnih pozitivnih propisa, ova tužba je neodrživa, neutemeljena. Unatoč tome se ne usuđujem predviđati kako će reagirati kninski Općinski sud, ako do njega dođe ova tužba', rekao je urednik koji se obratio i Hrvatskom novinarskom društvu, hrvatskim medijima, Saboru i drugima pa i odvjetnicima koji mu mogu ponuditi pravnu pomoć.

Gradonačelnicu Rimac Šibenik In tražio je još sredinom prošlog tjedna da prokomentira ovaj slučaj. Preko tajnice su upućeni da upit pošalju mailom, na koji nisu dobili odgovor do danas.