Hrvatska TERORIST

Iz zeničkog zatvora pobjegao Abu Hamza

  • Autor: tportal.hr
  • 29.7.2009 9:50:16
  • 29.7.2009 9:36:37

Ubojica i višestruko osuđivani Karaj Kamel bin Ali, poznatiji kao Abu Hamza, pobjegao je jučer iz zatvora u Zenici odnosno nije se vratio sa 'slobodnih dana'. FTV je neslužbeno saznala kako je Federalna uprava policija prije desetak dana obavijestila Upravu Kazneno-popravnog zavoda Zenica i Federalno ministarstvo pravosuđa o saznanjima koja su ukazivala na to da će Karaj Kamel, ako mu se odobri izlazak iz zatvora, pobjeći

Unatoč tome, Karaj Kamel pušten je na sedmodnevni odmor i u zatvor se nije vratio. U upravi Zavoda potvrđeno je da je Karaj Kamel ranije ispunio uvjete propisane Zakonom o izvršenju krivičnih djela u vezi s korištenjem izvanzatvorskih pogodnosti, uključujući i godišnji odmor, jer je izdržao trećinu dosuđene kazne.

Kamel je osuđen na tri godine i 10 mjeseci zbog razbojništva, prijetnji tužitelju i nasilja u obitelji, nakon što je izdržao sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog ubojstva Arapa poznatog kao Abu Velid.

Državljanstvo BiH dobio je naturalizacijom na osnovi sudjelovanja u jedinici El-Mudžahid i ženidbom s Bosankom. Ministarstvo sigurnosti proglasilo ga je opasnim po nacionalnu sigurnost, zbog veza s terorističkim organizacijama.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još