HDZ-OV KANDIDAT

Hebrang: 'Zdrav sam za utrku na Pantovčak'

28.07.2009 u 22:16

Bionic
Reading

Andrija Hebrang, šef Kluba zastupnika HDZ- a, bit će kandidat te stranke za predsjednika države

Tako je odlučeno u vrhu HDZ-a nakon konzultacija među članovima Predsjedništva i Glavnog odbora stranke, piše Jutarnji list

Tu će informaciju vrh HDZ-a objaviti tijekom srijede ili četvrtka. Izbor Hebranga za predsjedničkog kandidata uslijedio je nakon dramatične rasprave u kojoj je postalo jasno da većina članova Predsjedništva podupire Hebranga.

Dramatičnost Hebrangova izbora posljedica je prethodnih informacija o Nadanu Vidoševiću, izvanstranačkom kandidatu, kojeg bi na predsjedničkim izborima podupro HDZ. Tu je vijest u stranačkim i medijskim krugovima širio Vladimir Šeks, ali njegova ideja nije naišla na plodno tlo u Predsjedništvu stranke, što se smatra jednom vrstom Šeksova političkog poraza.

Žurba oko izbora Hebranga za HDZ-ova kandidata inicirana je i glasinama o mogućem povratku Ive Sanadera u politiku te njegovoj predsjedničkoj kandidaturi.

Kako doznajemo, većina u Predsjedništvu stranke protiv je ideje o povratku Sanadera u politički vrh HDZ-a i države. Međutim, izvori Jutarnjeg, bliski vrhu HDZ-a, tvrde da Hebrang nije idealan kandidat, već je izabran da bi se spriječile unutarstranačke svađe i frakcijski raspad stranke. Hebrang je u utorak izjavio da je obavio liječnički pregled te da su dosadašnji nalazi dobri.

- Tijekom proteklih mjesec dana obavio sam sve preglede i laboratorijske pretrage, a još čekam posljednji nalaz tumorskih markera - rekao je Hebrang. Kad kompletira nalaze, kaže, obavijestit će o tome Predsjedništvo stranke.

Hebrang je, kako je rekao, pretrage obavio u privatnoj poliklinici i privatnom laboratoriju, a ne na teret zdravstvenog osiguranja.