Hrvatska VLAK SMRTI

Policija uhitila Medaka i još 7 osoba

  • Autor: tportal.hr
  • 27.7.2009 21:47:49
  • 27.7.2009 15:44:22

Zbog teške prometne nesreće policija će kazneno prijaviti odgovorne osobe iz HŽ-a; Ivana Medaka, Dragu Ivankovića, šefa zaštite od požara Hrvatskih željeznica te Dragu Rogulja. Uz njih prijava čeka vlasnika tvrtke Intrade, Ivana Tomaškovića, njegova punca Jozu Bazinu i Branka Tišljara dok su na obavijesni razgovor dovedeni šef Sekcije splitskog HŽ-a Tonči Kovač i radnik Denis Škarpić

'Tri osobe zaposlenici su trgovačkog društva koje za HŽ obavljalo mjere protupožarne zaštite, a pet osoba su zaposlenici HŽ-a', kazala je zamjenica glasnogovornice PU splitsko dalmatinske Kristina Sladojević.

Neslužbeno se doznaje da su među uhićenima Ivan Medak, šef ekologije i zaštite HŽ-a, najpoznatiji po pismu 'barba' Luki Bebiću, Drago Ivanković, šef zaštite od požara Hrvatskih željeznica, Ivan Tomašković vlasnik zagrebačke tvrtke Intrade direktor tvrtke Intrade od koje je HŽ kupio kemikaliju protiv korova koja je vjerojatni uzrok iskliznuća vlaka s tračnica.

Slavica je Medakov zet

Nakon gotovo dvogodišnje agonije zbog optužbi da je njezin suprug Dražen Slavica, bivši županijski vatrogasni zapovjednik, odgovoran za kornatsku tragediju i smrt 12 vatrogasaca, od kojih ga je prije mjesec i pol dana oslobodilo sudsko Izvanraspravno vijeće, Ivona Slavica proživljava novu obiteljsku dramu.Naime, prema pisanju Slobodne Dalmacije njezin je otac Ivan Medak, direktor poslova ekologije i zaštite u infrastrukturi HŽ-a, koji se našao predmetom istrage stravične željezničke nesreće kod Kaštela.

Uz Tomaškovića će biti prijavljen njegov punac Jozo Bazina kojemu je bio povjeren posao prskanja pruge. Posljednji na listi kazneno prijavljenih trebao bi biti, kako doznaje Večernji list iz izvora koji je uključen u samu istragu, Branko Tišljar kojem je kako doznaje Jutarnji list tijekom ispitivanja u Zagrebu ozbiljno pozlilo pa je zbog srčanih tegoba smješten u KBC Rebro.

Radi se o osobi koja je poznanik Tomaškovićeva punca i koji je sam izradio prskalicu i tretirao prugu iako o s tim poslom nije imao nikakvih ranijih iskustava, niti je način na koji je sve bilo izvedeno imao ikakve veze s pravilima po kojima se trebaju održavati željezničke pruge.

U prvim informacijama govorilo se da je među osumnjičenima i direktor nabave u HŽ Infrastrukturi Tihomir Grgec, no u međuvremenu je ta vijest demantirana.

Visoki izvori iz sustava HŽ-a ustvrdili su kako će zbog ovog slučaja ovih dana doći i do smjena pojedinih direktora sektora (Putnički promet i Infrastruktura), ali isti izvori tvrde da čelni čovjek HŽ-a za sada nije na listi za smjenu.

Jutarnji list piše da je policija oko 15 sati održala koordinacijski sastanak sa predstavnicima splitskog županijskog državnog odvjetništva, a dovođenje uhićenih očekuje se tijekom večeri.

Prema neslužbenim informacijama od osam uhićenih pet će biti privedeno istražnom sucu, a troje će se braniti sa slobode. Kazneno će biti prijavljeno osam osoba.


  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još