Hrvatska JOSIP FRIŠČIĆ ZADOVOLJAN

'Rebalans na tragu rješenja kakva je zagovarao HSS'

  • Autor: Hina
  • 24.7.2009 21:30:20
  • 24.7.2009 21:27:06

Glavni odbor HSS-a ocijenio je danas na sjednici održanoj u Samoboru da su rješenja pri donošenju rebalansa proračuna na tragu onih koje je HSS zagovarao od početka - da treba povećati prihodovnu stranu, a smanjiti rashodovnu na način da se ne ugrozi standard najugroženijih socijalnih skupina

'Smatramo da se na taj način doprinosi smanjenju proračunskog deficita i vjerujemo da je to način kako doprinjeti da sami budemo svoj MMF', rekao je novinarima nakon sjednice Glavnog odbora HSS-a predsjednik te stranke Josip Friščić.

Glavni odbor podržao je opredjeljenje HSS-a da se promijeni regulativa vezana uz trošarinu na bežičnu telefoniju i luksuz te da se prihoduju sredstva od turističkog zemljišta koje je u državnom vlasništvu, a država sada od njega nema prihoda.

Upitan je li Glavni odbor razgovarao o zahtjevima seljaka, Friščić je rekao da je o zahtjevima seljaka HSS govorio kad je osmislio program preporoda hrvatskog sela i zastupao stavove ravnomjernog razvoja svih hrvatskih područja kao i prilikom donošenja dva rebalansa kad su branili pozicije osiguranih sredstava u Ministarstvu poljoprivrede. Dodao je da su Ministarstvu poljoprivrede povećana sredstva za 250 milijuna kuna.

Osim toga s predsjednicom Vlade dogovaraju povećanje poticaja za 750 kuna po hektaru na tri tisuće kuna što bi bilo više od europskog prosjeka. Friščić smatra da nije dobar model po kojem bi država bila kupac pšenice već da treba profunkcionirati tržište.

Upitan je li Glavni odbor razgovarao o promjeni HSS-ovog resora u Vladi Friščić je rekao da osim pojašnjenja tog pitanja nije bilo promjena ni drugačijih stavova u odnosu na one koje je zauzelo predsjedništvo stranke.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još