'NAJSTRAŠNIJE ŠTO SAM IKADA VIDIO'

Vatrogasci šokirani prizorom nesreće kod Kaštela

24.07.2009 u 17:10

Bionic
Reading

Vatrogasci Dobrovoljnoga vatrogasnog društva Mladost iz Kaštel Sućurca među prvima su došli na mjesto na kojem je nagibni vlak iskočio iz tračnica. Bili su šokirani prizorom

'Bilo je strašno. Vlak na boku, posvuda staklo, komadi prtljage, krv i zapomaganje. Ljudi viču, vrište, kukaju i zapomažu: 'Spasi mene, spasi mene!' Bilo je domaćih, Zagrepčana, Slavonaca, ali i stranaca sa svih strana svijeta. Zapomagali su na svim jezicima. Među njima je bio i jedan Indijac, nije znao ni gdje je, ni što ga je snašlo, ni kojim bi jezikom zvao pomoć.

Stigli smo među prvima. Ne mogu opisati tu strahotu. Najstrašniji je bilo vidjeti jednu ženu. Nije se htjela odvojiti od svojega muža koji je poginuo. Zapomagala je da mu pomognemo. Nismo znali što bi. Pa lubanja mu je bila otvorena i vidio se mozak, a ona od suza i straha nije ništa vidjela i mislila je da je još živ. Odmah je tu bilo i šest vozila hitne pomoći. Bilo je opasnih i gadnih stvari na intervencijama, ali ovo je najstrašnije što sam vidio u 35 godina, koliko sam vatrogasac', ispričao je za Večernji.hr 52-godišnji Joško Zokić, vatrogasac DVD-a Mladost.

Zokić je posebno htio zahvaliti dispečerskom centru Javne vatrogasne postrojbe Grada Splita i njegovu voditelju Mladenu Plazoniću, preko kojeg je išla gotovo sva koordinacija spašavanja.