Hrvatska 'I KRŠĆANI SU BILI MANJINA'

Luteranska crkva protiv referenduma o braku

Evangelička crkva u Zagrebu Izvor: Pixsell Pixsell , Autor:Tomislav Miletić
  • Autor: tportal.hr
  • 17.11.2013 14:37:04
  • 17.11.2013 14:33:00

Evangelička (luteranska) crkva u Republici Hrvatskoj pridružila se Židovskoj općini Zagreb u podršci građanskoj jednakosti i svetosti braka.

'Mi, luteranski protestanti, slijedimo dobru volju naše luteranske kršćanske braće iz drugih zemalja. U zemlji s toliko društvenih grijeha, glavna tema su postala prava i slobode građana. Kada kao društvo shvatimo bit kršćanske poruke iz Evanđelja i počnemo živjeti istinske kršćanske vrijednosti, onda možemo vidjeti koliko je dobrote i pravednosti potrebno unijeti u naše svakodnevne međuljudske odnose.

Brak je sveta stvar dviju osoba koje dijele svoje zajedništvo i nema veze sa ustavom. Podsjećamo da je funkcija ustava u liberalnoj demokraciji upravo da definira temeljna prava i slobode građana u odnosu na moć države koju je potrebno ograničiti. U stvarnoj demokraciji volja većine ne smije isključivati bilo koju manjinu. Kršćani koji poznaju Novi zavjet dobro znaju da su prvi kršćani također bilo manjina, diskriminirana i progonjena. Takva sudbina je bila i kod protestanata tijekom prošlosti. Zato nije slučajno da su luteranski protestanti itekako osjetljivo na pitanja ljudskih prava, slobode i jednakosti građana', stoji u priopćenju kojeg potpisuju biskup Branko Berić i predsjednik Sinode Pavao Stanimir Krešić.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još