HNS-OVA KANDIDATKINJA

Vesna Pusić u utrci za Pantovčak

24.07.2009 u 13:00

Bionic
Reading

Predsjednički kandidat HNS-a bit će Vesna Pusić obznanjeno je danas iz stranke. U HNS-u su procijenili da Pusić ima više šanse u utrci za Pantovčak od predsjednika stranke Radimira Čačića

Na predstavljanju ispred na Trgu žrtava fašizma gdje je bilo nazočnonajuže stranačko vodstvo, Pusić je naglasila da u najvažnijepredsjedničke zadaće ubraja zalaganje za odgovarajuću egzistencijugrađana i ljudska prava svakog čovjeka.

Zauzet će se, kaže, i daHrvatska dobije pravo mjesto u regiji i da bude dobar susjed kojeg setreba slijediti te za uspostavu Hrvatske kao države čiji uticaj uEuropskoj uniji prelazi našu veličinu.

Izbor Vesne Pusić pomalo je iznenađujući, ali ne toliko neočekivan i moglo bi se dogoditi da ona, poput Jadranke Kosor koja se natjecala 2005, bude ozbiljna natjecateljica za tu funkciju.

'Posljednja istraživanja pokazala su da Vesna i ja imamo podjednake šanse na izborima i stranka je odlučila da ona bude kandidat', kazao je Čačić i dodao da je javno pozvao SDP i IDS da na izbore iziđu s najkvalitetnijim kandidatom što je SDP odbio.

Predsjedničke kandidature do sada su istaknuli Ivo Josipović (SDP) Damir Kajin (IDS) nezavisni kandidat Josip Jurčević, a još se čeka HDZ-ovo rješenje. Po svoj prilici bit će to Andrija Hebrang.