Hrvatska HNS-OVA KANDIDATKINJA

Vesna Pusić u utrci za Pantovčak

  • Autor: V. B.
  • 24.7.2009 15:50:23
  • 24.7.2009 13:00:08

Predsjednički kandidat HNS-a bit će Vesna Pusić obznanjeno je danas iz stranke. U HNS-u su procijenili da Pusić ima više šanse u utrci za Pantovčak od predsjednika stranke Radimira Čačića

Na predstavljanju ispred na Trgu žrtava fašizma gdje je bilo nazočno najuže stranačko vodstvo, Pusić je naglasila da u najvažnije predsjedničke zadaće ubraja zalaganje za odgovarajuću egzistenciju građana i ljudska prava svakog čovjeka.

Zauzet će se, kaže, i da Hrvatska dobije pravo mjesto u regiji i da bude dobar susjed kojeg se treba slijediti te za uspostavu Hrvatske kao države čiji uticaj u Europskoj uniji prelazi našu veličinu.

Izbor Vesne Pusić pomalo je iznenađujući, ali ne toliko neočekivan i moglo bi se dogoditi da ona, poput Jadranke Kosor koja se natjecala 2005, bude ozbiljna natjecateljica za tu funkciju.

'Posljednja istraživanja pokazala su da Vesna i ja imamo podjednake šanse na izborima i stranka je odlučila da ona bude kandidat', kazao je Čačić i dodao da je javno pozvao SDP i IDS da na izbore iziđu s najkvalitetnijim kandidatom što je SDP odbio.

Predsjedničke kandidature do sada su istaknuli Ivo Josipović (SDP), Damir Kajin (IDS) nezavisni kandidat Josip Jurčević, a još se čeka HDZ-ovo rješenje. Po svoj prilici bit će to Andrija Hebrang.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još