Hrvatska NAJTOPLIJI GRAD

Knin se pržio na 36 stupnjeva

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) danas u 14 sati 36 stupnjeva izmjereno je u Kninu, Gradištu kod Županje, Goricama kod Nove Gradiške te kod aerodroma Osijek. U Sisku i Slavonskom Brodu izmjerena su 35 stupnja

Ipak ti 36 stupnjeva bilo je nedostatno da se obori kninski srpanjski temperaturni rekord koji je zabilježen 13. srpnja 1984. godine kada je izmjereno 39 stupnjeva.

Zbog velikih vrućina drastično se povećavao i broj intervencija u zadarskoj Hitnoj medicinskoj pomoći gdje zabilježeno 23 posto više intervencija u odnosu na ostatak godine, a vikendom se ta brojka penje i do 50 posto.

Temperature mora su visoke pa je tako u osam sati ujutro izmjereno 25 stupnjeva u Malinskoj, Puli i Rovinju, a 24 u Šibeniku, Splitu, Komiži i na Hvaru.

Sutra će u Hrvatskoj temperature zraka biti slične današnjima, većinom će se kretati od 34 do 37 stupnjeva, dok će tek ponegdje doseći 40 stupnjeva Celzijusa, doznaje se u DHMZ-u.

Sutra se također očekuje i manje vjetrovito ali zato sparnije vrijeme, kažu dežurni meteorolozi i dodaju da se u idućih sedam dana u Hrvatskoj ne očekuju tako visoke temperature.

Subota će donijeti osvježenje i prolaznu naoblaku pa bi temperature trebale pasti za desetak stupnjeva. Meteorolozi posebice upozoravaju turiste da će sredinom dana zapuhati bura koja može postati i olujna.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još