PROGOVORILA ŽELJKA MARKIĆ:

'Mi smo izloženi jednom nasilju i nametanju ideologije'

06.11.2013 u 19:55

Bionic
Reading

'Očito je da je motivacija inicijative politički obračun i da je tako nastao prljavi pokret U ime obitelji', izrekao je danas tijekom rasprave u Saboru HNS-ov Igor Kolman i odmah digao oporbeni HDZ na noge. Na tijek saborske rasprave koja je na momente bila vrlo burna u RTL-u Danas osvrnula se i predstavnica U ime obitelji Željka Markić

'Vidjeli smo nastavak jedne kampanje protiv referenduma koja je počela na blagdan Svih svetih, koja traje već nekoliko dana, a tijekom koje Vlada zajedno s provladinim udrugama i dijelom onih koji je podržavaju uporno zloupotrebljavaju javni prostor. Otežavaju biračima da donesu informiranu odluku i samo zaokruže na referendumu', kazala je Markić za RTL.

O današnjoj izjavi HNS-ovca Igora Kolmana kako je inicijativa U ime obitelji prljavi pokret, Markić je kazala kako Kolman očito misli da je iznad zakona i Ustava, kao i neki drugi članovi njegove stranke.

'On je osramotio ne samo sebe, nego i sve one koji su glasovali za njegovu stranku i sve one koji podupiru ovu koaliciju te koji danas sjede u Saboru', izjavila je.

Upitana je li inicijativa U ime obitelji diskriminatorna, odgovorila je: 'Da li je nešto diskriminatorno, određuje Zakon o diskriminaciji RH. On jasno kaže da sva pitanja vezana uz brak i obitelj, pa čak i da nekoga stavljamo u nepovoljan položaj, ne znače diskriminaciju. Ljudska prava i diskriminacija definirane su s dvije povelje temeljem UN-a i EU, a nijedna od tih povelja se ne krši.'

Markić je konačno priznala i da njena inicijativa želi definiciju braka u Ustavu, kako bi se spriječilo redefiniranje braka.

'Jako je važno da birači mogu odlučiti pristaju li na redefiniciju braka i obitelji. Dakle, važno je da birači kažu je li za njih životna zajednica muškarca i žene brak i da to uđe u Ustav. Jedini način da se to promijeni je da se na idućem referendumu kaže 'mi želimo drugačije'. To će opet biti hrvatski narod. Na ovaj način se štiti pravo naroda da političari, koji stalno nastoje izmanipulirati ovaj referendum, ne mogu postići da se nasilno redefinira brak', pojasnila je svoj stav Markić.

'Naravno. Ja sam protiv diskriminacije bilo koga, pa naravno i protiv osoba koje odluče živjeti homoseksualnim životnim stilom', složila se Markić s porukom pape Franje koji je pozvao vjernike da ne diskriminiraju homoseksualne osobe.

Međutim, samo nekoliko minuta kasnije Markić je progovorila protiv donošenja Zakona o životnom partnerstvu.

'Mi smo izloženi jednom nasilju i nameće nam se jedna ideologija. Nadam se da će ministar Bauk biti toliko korektan i prihvatiti poruku koju mu birači poruče na referendumu, ma kakva ona bila', zaključila je Markić.

296939,296997,296876,296859