MANJE PLAĆE ZA LISTOPAD

Vlada kažnjava liječnike koji su štrajkali!

06.11.2013 u 20:23

Bionic
Reading

Liječnici i drugi zdravstveni radnici koji su prošlog mjeseca bili u štrajku dobit će manje plaće za listopad. Takva odluka bit će donesena na sutrašnjoj sjednici Vlade, potvrdio nam je izvor iz Banskih dvora

Zdravstvenim radnicima plaća će se umanjiti razmjerno satima provedenim u štrajku, potvrđeno nam je u Vladi.

Podsjetimo, iako su liječnici u štrajk stupili u rujnu, plaće za taj mjesec im nisu bile dirane. Stoga je predsjednik Hrvatskog liječničkog sindikata Ivica Babić jučer nakon još jedne runde kolektivnih pregovora izrazio nadu da će zdravstvenim radnicima listopad biti plaćen na isti način kao i rujan.

'Očekujem da se postupi po zakonu, odnosno da svim liječnicima koji dolaze u bolnice i obavljaju poslove koji se ne smiju prekidati i listopad bude plaćen', rekao je jučer Babić.

Nakon što je od novinara čuo da će Vlada sutra ipak donijeti odluku o smanjenju plaća, Babić je za tportal kazao da za tako što nema osnove.

'Za vrijeme štrajka ravnatelji bolničkih ustanova su trebali imenovati izvršitelje poslova tijekom štrajka. To oni nisu napravili. Neki kolege su došli pregledati pacijente, pa se stoga postavlja pitanje kako se kolegama koji su obavili te poslove ne smije isplatiti plaća jer su inače bili u štrajku', kazao nam je Babić, dodavši da ne postoji propisana norma na temelju koje bi se proveo prijedlog Ministarstva zdravlja o smanjenju plaća.