Hrvatska MIROVINE DAJU, BRENU U SPLIT NE DAJU

Splitska Hvidra slaže se s rezanjem mirovina

  • Autor: tportal.hr
  • 22.7.2009 12:26:35
  • 22.7.2009 11:57:30

'Imajući u vidu tešku ekonomsku situaciju, podržavamo plan smanjivanja svih mirovina, uključujući naše, osim u slučajevima umirovljenika s primanjima nižim od 2.000 kuna', rekao je Kristian Perić županijski predsjednik Hvidre iz Splita

'Kao vojnici koji se nisu bojali riskirati život i dijelove tijela, radit ćemo i dalje u interesu Hrvatske, međutim, tražimo i da naši 'veliki ekonomski stručnjaci' smanje svoja primanja za 30 posto jer su nas oni i doveli u ovakvo stanje', govori Kristian Petric, županijski predsjednik Hvidre iz Splita.

Županijska Hvidra također traži i da se zastupnicima u Saboru smanje primanja za po 20 posto, pozdravljaju inicijativu splitskoga gradonačelnika Željka Keruma o financiranju udžbenika, kao i odluku bivšeg ministra Dragana Primorca, kojom se odrekao ministarske plaće i mjesta zastupnika.

'Zaprepašten sam najavom nastupa Lepe Brene u Splitu. Tvrdim vam da nećemo slati nikakve dopise ni paliti svijeće, nego ćemo zabraniti taj koncert. Imamo podršku svih županijskih podružnica Hvidre jer, ako jedan naš saborski zastupnik može zabraniti koncert hrvatskog branitelja u Puli, onda možemo i mi zabraniti koncert Lepe Brene u Splitu. Lepa Brena je nosila uniformu neprijateljske vojske i u Splitu ne može nastupiti', kazao je Petrić za Slobodnu Dalmaciju.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još