CILJ: OTVARANJE RADNIH MJESTA

I Ljubo Jurčić osniva političku stranku

29.10.2013 u 10:34

Bionic
Reading

Unatoč neuspjehu na prošlim parlamentarnim izborima, bivši SDP-ovac i predsjednik Hrvatskog društva ekonomista Ljubo Jurčić ne odustaje od politike. U subotu je okupio neformalni inicijativni odbor koji čini tridesetak suradnika s namjerom da osnuju stranku, piše Forum.tm

Ime, kaže Jurčić za Forum.tm, još nije odabrano, s obzirom da postoji nekoliko opcija, ali će vjerojatno stranka imati jedan naziv dok će široka koalicija - koja bi trebala okupljati ostale partije što su na izborima podržavale Jurčića ili će mu se tek pridružiti - nositi drugi naziv. Na parlamentarnim izborima Jurčića je podržao Blok umirovljenici zajedno, Primorsko-goranska stranka i Hrvatska radnička stranka.

'Okupilo se nas trideset, jer bi u ovako kratkom vremenu bilo teško sakupiti sve one koji nas podržavaju. Bila su dva prijedloga: jedan je bio da krenemo prema formiranju stranke, što je podržala većina sudionika, a dvoje se izjasnilo za zadržavanje na razini inicijative. Prevladao je stav da ćemo se preko stranke lakše profilirati i utjecati na zbivanja u društvu', kaže Jurčić.

Prema njegovim riječima, do konačnog formiranja ostaje još niz konzultacija s budućim članovima na lokalnoj razini. Među inicijatorima se nalaze i Jasna Plevnik iz Karlovca, koja se bavi geoekonomijom, i Mladen Švaco, vlasnik Podravskog lista.

Nova politička stranaka centra bit će usmjerena na bitne probleme (radna mjesta, plaće, socijalna sigurnost) i pogled prema budućnosti.