Hrvatska BOMBAŠI U ŠIBENIKU

Bajs: Hrvatska je sigurna zemlja

Hrvatska je sigurna zemlja i u njoj se može slobodno boraviti, a pojedinačni akti, poput današnjeg incidenta i eksplozije bombe postavljene ispod automobilu u Šibeniku, to neće narušiti, izjavio je ministar turizma Damir Bajs

Ministar je na konferenciji za novinare kazao da je ozlijeđenim austrijskim nautičarima, ocu i kćeri koji su ozlijeđeni u šibenskoj luci poslao ispriku zbog tog događaja.

Bajs je rekao da je kontaktirao s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom te v.d. ravnateljem policije Oliverom Grbićem koji su mu kazali da policija temeljem očevida u potpunosti isključuju mogućnost terorističkog akta.

HTV
Nije terorizam - Damir Bajs
Također je rekao da je dao naputak svim inozemnim predstavništvima Hrvatske turističke zajednice u svijetu da u slučaju da bilo koji mediji taj događaj okarakterizira terorističkim aktom promptno reagiraju te u svojim nastupima oštro isključe mogućnost terorističkog čina.

Ministar Bajs je kazao da je od čelnika MUP-a i policije doznao da se temeljem utvrđenog očevida današnji događaj dovodi u vezu sa dnevno političkim zbivanjima u Šibensko kninskoj županiji i gradu Šibeniku.

Istaknuo je i kako vjeruje da taj događaj neće narušiti ugled Hrvatske kao sigurne turističke destinacije kojoj i strani turisti već niz godina daju visoke ocjene upravo za sigurnost.

U eksploziji na šibenskoj rivi ozlijeđene su tri osobe, djelatnik šibenske Gradske čistoće te dvoje stranih nautičara. Kako se neslužbeno doznaje, austrijski nautičar, otac i kćer koji su u šibenskoj luci boravili na jedrilici Dora, pušteni iz šibenske bolnice s lakšim ozljedama te da će navodno još dva dana ostati u Skradinu.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još