Hrvatska KAJIN NA POLICIJI

'Da pjevam Gradišku Staru, bio bih zaštićen k'o lički medvjed'

  • Autor: tportal.hr
  • 15.12.2008 14:32:24
  • 15.12.2008 13:33:52

Na temelju zahtjeva pazinskog Općinskog državnog odvjetništva, ovih je dana Damir Kajin bio na obavijesnom razgovoru u policiji. 'Oni koji šire mržnju se rehabilitiraju, a nas koji branimo suživot se osuđuje da uznemirujemo javnost', kazao je Kajin

Tijekom razgovora, utvrđivalo se je li Kajin počinio kažnjivo djelo širenja lažnih i uznemirujućih glasina, a izvješće o rezultatima dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu koje će utvrditi ima li osnove za daljnji postupak.

Naime, IDS-ov saborski zastupnik na konferenciji za novinare u Hrvatskom saboru, komentirajući postavljanje eksplozivne naprave u pazinskom Boćarskom domu, gdje bi pjevač Marko Perković Thompson u subotu i nedjelju trebao je održati koncert, kazao kako je cilj toga napada destabilizacija Istre te da je bio naručen i unaprijed najavljen.

U tom kontekstu spomenuo je telefonsku prijetnju o dizanju Arene u zrak, a samo nekoliko sati nakon eksplozije u Boćarskom domu u izjavi za novinare ustvrdio je da je počinitelj Thompsonov obožavatelj. Damir Kajin prilično je iznenađen policijskim izjavama jer razgovor s njima nije protumačio kao saslušanje. 'Kao prvo, nisam ja postavio bombu, ni moj sljedbenik, niti moj fan, a da sam se suprotstavljao takvim postupanjima i ustaštvu, jesam. Ako za to treba ići u zatvor, jer se borim protiv ustaštva, ja ću i u zatvor jer me Marino Roce već osudio na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu', izjavio je Kajin za Regional Express.

Istaknuo je kako njega nitko nije saslušao, nego je istina da je Dragutin Cestar, načelnik krim-policije Policijske uprave istarske, nazvao Jakovčića, a potom oko tri sata u subotu, Jakovčić Kajina.

'Cestar je sa mnom telefonom razgovarao pet-šest minuta i vjerojatno se naš razgovor snimao. Neka puste snimku u cijelosti, neka javnost zna o temi razgovora. To što oni rade gore je od privođenja facebookovaca jer se zamjenjuju uloge – oni koji šire mržnju i netoleranciju se rehabilitiraju, a nas koji branimo suživot i toleranciju se osuđuje da uznemirujemo javnost, a mi ne damo ustaštvu da prođe Učku. Ako je na to spala hrvatska policija, neće doći do sigurnosti i stabilnosti. Ako bih ja ustašovao, uzvikivao 'ubi, ubi Srbina', pjevao 'Jasenovac i Gradiška Stara', onda bih bio zaštićen u ovoj državi bolje od ličkog medvjeda', pojasnio je Kajin.

Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić novinare je izvijestila o tome da je policija do danas zaprimila prijavu za održavanje Thompsonova koncerta u Boćarskom domu za subotu, 20. i nedjelju, 21. prosinca, a prijavu za mogući treći koncert, koji bi se trebao održati u ponedjeljak, 22. prosinca, policija još nije zaprimila.

Po njezinim riječima, tijekom dana nadzor dvorane obavit će inspektori zaštite od požara.

   • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još