LOKALNA PRIČA

Cijelo selo strepi pred Milom Mesarom

Bionic
Reading

Mile Mesar terorizira čitavo selo, a nitko mu ne može stati na kraj. Policija ga uhapsi, a sud pusti, pa ga policija opet uhapsi, a sud opet pusti, pa tako tko zna koliko puta - hapsi, pusti, hapsi, pusti - kao da se policija i sud igraju na kukalo. A pobjednik te igre uvijek je Mile Mesar

Poznatiji kao M.U. iz policijskih biltena. Ljubitelj stoke sa Slimena i vlasnik nadaleko poznate klaonice. I u Bosni se za nju i za Milu znade, pa stoga i ne čudi što mu za ispomoć nerijetko upravo iz Bosne stižu nadničari. Kao ovaj zadnji što je iz Bosne došao zaraditi štogod crkavice, pa su na kraju i on i Mile završili na policiji, piše Slobodna Dalmacija.

Neću više mučat! Došlo je vrime da se počne govorit! Milina stoka se povazdan krivi, a on je kolje ka da u selu žive duše nema.

On prijavio Milu, a Milu odvelo i zadržalo pod sumnjom u kazneno djelo pod a) trgovine ljudima i pod b) nečovječnog ponašanja. Možda i jesam, kazao je policajcima nesretni Bosanac, došao raditi na crno, ali nisam krme da se Mile sa mnom ovako ponaša. Niti me je redovno hranio, niti mi je dopuštao da se perem. Ma, i krmetu je bilo bolje nego meni, požalio se prevareni Milin mesar.

Pisalo se o njemu kada mu je u klaonici nađeno tonu i pol mesa bez papira, pa kad je na splitskome kolodvoru naumio spriječiti svog radnika da se vrati u Bosnu, pa kad je prijavljen zbog utaje 730.000 kuna poreza, pa kad je bio osumnjičen za trgovinu ukradenim automobilima, pa kad se policiji i novinarima požalio da su mu iz kuće ukradeni rolex i zlatni nakit…

'Neću više mučat! Došlo je vrime da se počne govorit! Milina stoka se povazdan krivi, a on je kolje ka da u selu žive duše nema. Pitan se dokle ćemo to trpit, šta se svi tribamo iselit da bi Mile, nu mu klaonice, u sri sela je, moga radit šta ga je volja', žestio se Milin sumještan. U studenom 2009. godine Mile Mesar bio je osumnjičen da u promet stavlja veterinarski nepregledano meso. Tom je prigodom novinarki Slobodne Tanji Gattin Zebić kazao kako mu 'neki uporno žele prikačiti tuđe grijehe'.

'Nikada ni za što nisam bio osuđen, nikada mi ni dana tvrtka nije bila u blokadi, niti sam ikome dužan. Jedan sam od najboljih obrtnika u Makarskoj i Omišu, a razlog neprestanom prozivanju je ljubomora', kazao je tada.