Hrvatska UVOZ IZ VELIKE BRITANIJE

Svinjska gripa i u Osijeku

Od četiri pacijenta koji su od petka bili na Klinici za zarazne bolesti Kliničke bolnice Osijek, kod jedne je djevojke potvrđena gripa A ili tzv. svinjska gripa, potvrdila je predstojnica dr. Ljiljana Perić

Po njezinim riječima četvero mladih je u petak primljeno na Kliniku zbog visoke temperature, problema s dišnim putovima i bolovima u leđima, a danas su dobili potvrdu da je jedna djevojka zaražena virusom A (H1N1).

Dodala je kako "od nedjelje ni jedan od tih četvero pacijenata nema povišenu temperaturu", te su danas svi pušteni kućama, s tim što će djevojka kojoj je potvrđena nova gripa nastaviti primati terapiju.

Skupina od 118 učenika osječkih srednjih škola, profesora i vozača boravila je od 5. do 16. srpnja na ekskurziji u Velikoj Britaniji, od toga sedam dana su boravili u Londonu, kazao je dr. Ivan Valek, voditelj Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije.

Istaknuo je kako je nakon puta 14 osoba potražilo liječničku pomoć, od kojih je četvero zadržano u osječkoj bolnici. Doktorica Perić je naglasila kako ne očekuje da će iz te skupine biti još slučajeva nove gripe.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još