POGLEDAJTE IŠČEKIVANU DIONICU

Vožnja Dalmatinom do Ploča koštat će vas 226 kuna

21.10.2013 u 15:16

  • +9

Autocesta Vrgorac - Ploče

Izvor: tportal.hr / Autor: Jure Divić

Bionic
Reading

Zadnja dionica Dalmatine, od Vrgorca do Ploča bit će puštena u promet do polovice studenoga, a vozače osobnih automobila ova će dionica s izlazom u Karamatićima koštati dodatnih šest kuna, potvrdila je tportalu glasnogovornica HAC-a Kata Kuprešak

Do Ploča još preostaje pet kilometara vožnje brzom cestom. Prema našoj računici putnici koji se osobnim automobilom upute autocestom od Zagreba do Ploča, odnosno Karamatića za cestarinu će morati platiti 226 kuna.

Reporter tportala odlučio se uvjeriti kako napreduju radovi na terenu. Uvjerili smo se da završne radove na  dionici dugoj 11,5 kilometara od čvora Vrgorac do čvora Ploče, odnosno na dionici do naplatnih kućica Karamatići te pet kilometara brze ceste koja će Karamatiće spojiti s Pločama, odrađuje sedamsto radnika.

Na dionici ceste kod Dusine postavlja se završni sloj asfalta: u punom pogonu su tri asfaltne baze, i čak pet betonara koje rade punom parom. Kako kažu izvođači radova do kraja listopada će biti gotovi svi građevinski radovi, nakon čega slijede tehnički pregledi dionica i objekata, elektroinstalacija i vodoopskrbe.

Vrijednost dionice koja će spojiti Hrvatsku s krajnjim jugom je 2,4 milijuna kuna.