...ALI TEK PRVA FAZA

Vjerovali ili ne: Dovršena škola na splitskim Pujankama!

17.10.2013 u 15:39

Bionic
Reading

Saga o splitskoj osnovnoj školi Pujanke, koja je zbog dogradnje aneksa glave zgrade zatvorena već treću školsku godinu, konačno je dovršena. Oko šest stotina učenika iz jedne od najvećih splitskih četvrti u petak će se upoznavati s novim prostorima, a u ponedjeljak konačno sjesti u klupe

Objekt vrijedan oko sedam milijuna kuna prošao je tehnički pregled i dobio uporabnu dozvolu, pa neće biti potrebe za najavljenim bojkotom nastave. U klupe se vraćaju učenici od prvih do šestih razreda, dok će sedmaši i osmaši ostati u podstanarstvu do daljnjega.

Nesretna djeca više od dvije godine pohađala su nastavu na čak pet lokacija u gradu, a samo na njihov prijevoz potrošeno je gotovo pet milijuna kuna. Imali su peh da se upravo na njih nedavno odronuo strop u zamjenskoj školi Dobri.


Zbog problema s izvođačem radova, tvrtkom Fenix iz Slavonskog Broda, ministar Željko Jovanović posjetio je gradilište petnaestak puta, a Grad Split nekoliko puta je uskakao s dodatnim sredstvima kako bi se zgrada ipak dovršila.

Na školi Pujanke ovime je tek dovršena prva faza obnove: u idućoj bi trebalo ukloniti ruševnu glavnu školsku zgradu i izgraditi novu, a u trećoj fazi ondje bi se trebala nalaziti i sportska dvorana te dječji vrtić. Kada će se početi s ovim poslom, nitko se ne usuđuje prognozirati, pa je izvjesno da će učenici dvaju najviših razreda još neko vrijeme zaobilaziti školu u svome kvartu.

U Splitu je, inače, konačno dovršen posao i oko sportske dvorane uz školu na Gripama, čija je izgradnja započela još 2008. godine. Objekt vrijedan 19 milijuna kuna svečano će biti otvoren u petak točno u podne.