NEVRIME NA JADRANU

Više akcija spašavanja na moru

18.07.2009 u 14:23

Bionic
Reading

Zbog loših vremenskih uvjeta, prolaznih neverina popraćenih udarima jakog vjetra i kišom na Jadranu je danas bilo više akcija traganja i spašavanja, priopćilo je Ministarstvo mora prometa i infrastrukture

Motorna brodica dužine 14 metara nasukala se u Kornatima kod otoka Glamoč i pretrpjela veća oštećenja uključujući i prodor mora Spašena su dva Slovenca, a brodicu će odsukati kad se smiri nevrijeme.

Jedrilica dužine osam metara na kojoj su bile dvije osobe zatražila je pomoć ispred kampa Vrsar nakon čega je Lučka ispostava u Poreču organizirala spašavanje.

Ispred Krka jedrilici s britanskom zastavom pokvario se motor, a zbog nevremena je zatražena pomoć. Lučka ispostava Krk organizirala je tegljenje u luku.

Ispred Medveje gliser je ostao bez pogona pa je jedini član posade zatražio pomoć. Na mjesto je isplovila brodica Lučke kapetanije Rijeka i spasila ga.

Na južnoj strani otoka Čiova jedrilica dužine 10 metara s pet članova posade zatražila je pomoć zbog kvara motora, a pomoć joj je pružio brod 'Pojišan' Lučke kapetanije Split.

Na otoku Cresu nasukala se jedrilica dužine devet metara s dva hrvatska državljana koji su spašeni.

Na otoku Viru nasukala se jedrilica s dva češka državljana koji su zbrinuti na kopnu, a plovilo će kasnije odsukati.