PETIR LETI IZ STRANKE?

Friščić: Izvući ćemo zemlju iz krize

18.07.2009 u 12:53

Bionic
Reading

Predsjednik HSS-a Josip Friščić izjavio je da sadašnja koalicijska vlast ima snage zemlju izvući iz krize. Opovrgnuo je nagađanja da će se HSS priključiti koaliciji oporbe

'Mi ćemo kao vlada ili kao koalicija uspjeti ili ne uspjeti i na kraju ćemo morati podnijeti račun biračima, stoga HSS ne misli sjediti na dva stolca, malo u Vladi u Zagrebu, a onda malo skoknuti u Primorje i razgovarati o tome što ako ova Vlada ne bi funkcionirala', rekao je Friščić u Otočcu na sastanku s regionalnim predsjednicima stranke.

Ocijenio je da je dobro što se oporba udružuje. Izrazio je čuđenje što dosad nije razgovarala jer da bi vlast bila efikasna, mora imati snažnu oporbu. Friščić je kazao da narod nije birao zastupnike da napuštaju sabornicu nego da se bore za ono za što su tamo došli i da zastupaju stavove i interese svojeg programa i svoje stranke, prenosi HRT.

'O sudbini gospođe Petir odlučit će Časni sud stranke', komentirao je stavljanje na led Friščić svoje do jučer jedne od najbližih suradnica. Izvor HSS-a kaže da je se nitko nije usudio na zatvorenoj sjednici Friščiću postaviti pitanje o sudbini Petir koja među članstvom HSS-a odlično kotirala.

Izvor iz HSS-a za Jutarnji list potvrdio je da je pitanje vremena kad će vodstvo HSS-a iz stranke izbaciti Petir, i to pod utjecajem Božidara Pankretića koji u sjeni vodi HSS i kome je Petir postala opasna kad je izrazila ambicije da bude potpredsjednica nove Vlade. Friščić je opovrgao da je razgovorao sa Zoranom Milanovićem o ulasku HSS-a u novu koaliciju protiv HDZ koju okupalja SDP.