ODBIJEN ZAHTJEV HSP 1861.

Đapić sačuvao zastupnički imunitet

15.12.2008 u 10:58

Bionic
Reading

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) većinom glasova na današnjoj sjednici odbilo je dati suglasnost za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika HSP-a Ante Đapića po privatnoj tužbi HSP-a 1861.

ZAGREB - HSP 1861 kao privatni tužitelj traži pokretanje kaznenog postupka protiv Đapića zbog sklapanja štetnog ugovora i zlouporabe ovlasti.

USKOK je odbacio prijavu pokrenutu protiv Đapića za ta kaznena djela.

HSP 1861 tereti Đapića za zlouporabu ovlasti i sklapanje štetnog ugovora, a prema kojem se tvrtka Kamen Ingrad obvezala da će organizirati 5. sabor HSP-a, kupiti stan u Zagrebu, te renovirati privatni stan u Osijeku. Ugovor su potpisali Vlado Zec i Anto Đapić.

Zastupnik HDSSB-a Vladimir Šišljagić bio je suzdržan na glasovanju, a u raspravi se zauzeo za odgodu donošenja odluke zbog toga, kako je rekao, da se zastupniku Đapiću koji je na odmoru omogući očitovanje o optužbama.

"Pričekajmo povratak zastupnika sa Sejšela", rekao je Šišljagić kojem je "sporan" sporazum s Kamen Ingradom.

Šišljagić je podsjetio kako je Đapić član saborskog Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, te je ocijenio kako bi bilo dobro da se očituje o navodima iz prijave HSP-a 1861.

Predsjednik MIP-a Damir Sesvečan naglasio je kako je USKOK odbacio prijavu, a da Povjerenstvo ne ulazi u meritum stvari već samo donosi odluku o suglasnosti za pokretanje postupka.

"Posao je USKOK-a da utvrdi ima li razloga za pokretanje istrage zbog počinjenja kaznenoga djela", rekao je Sesvečan, a Šišljagić je odgovorio kako nije tražio da se ulazi u meritum stvari, već da se samo odgodi donošenja odluke kako bi se "saslušalo i zastupnika Đapića".