ĆIRILIČNE PLOČE I SANKCIJE

Nema amnestije za policajca Gilju

10.10.2013 u 11:00

Bionic
Reading

'Onaj tko uklanja ploču koju čuva pod okriljem noći krši policijska pravila i snosit će posljedice za to', kazao je Ranko Ostojić, ministar MUP-a, uoči današnje sjednice Vlade RH

Podsjetimo, nakon što je utvrđeno da šest policajaca u noći s utorka na srijedu nije spriječilo skidanje dvojezične ploče u Vukovaru, odnosno da je jedan od njih, Igor Gilja i sam sudjelovao u njezinu skidanju, policija ih je sve suspendirala, a protiv Igora Gilje podnijela i kaznenu prijavu.

Ministar smatra da nema potrebe za povišenim tenzijama, jer je 'policijski sustav dobro posložen' i da je situacija u gradu na Dunavu 'mirna i da će sve biti po zakonu'.
Za čin koji je Gilja napravio smatra da ga ne amnestira ni činjenica što je dijete poginulog branitelja, jer 'onaj tko uklanja ploču koju čuva pod okriljem noći krši policijska pravila i snosit će posljedice za to'.

Komentirajući najnovija zbivanja u Vukovaru, predsjednik Srpskog narodnog vijeća i saborski zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac dotaknuo se i slučaja mladog policajca Igora Gilje. 'Nije pitanje je li policajac izdržao stajati pred ljudima koji ga optužuju da nije patriot. Tu bih tražio odgovornog, a policija će napraviti što mora, pri čemu će biti žrtava, uključujući i tog mladog čovjeka koji zbog manipulacije može ostati bez posla i kakve-takve plaće. To mi je osobno žao', istaknuo je Pupovac.