Hrvatska AKO MOŽE SANADER, MOŽE I ONA

Buljan još šest mjeseci na gradonačelničkoj plaći

  • Autor: Hina
  • 17.7.2009 16:34:36
  • 17.7.2009 16:30:55

Predsjednica vukovarskoga Gradskog vijeća i bivša gradonačelnica Zdenka Buljan (HDZ) povrdila je danas novinarima da je iskoristila zakonsko pravo te zatražila da u sljedećih šest mjeseci prima gradonačelničku plaću

'Jednostavno imam zakonsko pravo na gradonačelničku plaću još šest mjeseci', kratko je rekla Zdenka Buljan na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama HDZ-a u Vukovaru kao odgovor na jučerašnju konferenciju za novinare vukovarskoga gradonačelnika Željka Sabe (SDP).

Sabo je tom prigodom novinarima potvrdio kako je gradonačelnica iskoristila pravo i zatražila gradonačelničku plaću sljedećih šest mjeseci iako je, kako je rekao, gradski proračun 'u dubiozi', a novoj je gradskoj vlasti odmah nakon preuzimanja dužnosti došlo na naplatu 20 milijuna kuna dotad 'nepostojećeg duga'.

Novinarima je također rekao da je stavio 'veto' na novi statut koji su nedavno u Gradskome vijeću izglasovali vijećnici HDZ-a, HSP-a i SDSS-a, a kojim se, kako je ustvrdio, gradonačelniku oduzimaju ovlasti, a ostavlja odgovornost.

'Gradonačelnikov 'veto' neće paralizirati rad Gradske uprave, a normalna je procedura da statut bude poslan Uredu državne uprave kako bi se ispravili neki njegovi nedostatci i kako bi se uskladio sa zakonom', komentirala je Buljan.

Izrazila je nezadovoljstvo što je Vlada Republike Hrvatske rebalansom proračuna Vukovaru uskratila 10 milijuna kuna za razvojne projekte i obnovu, dodajući pritom kako je to realnost.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još