SOCIJALNA PRIČA IZ ROVINJA

Majka i djeca spavaju pod stablom kraj crkve

17.07.2009 u 08:29

Bionic
Reading

Samohrana majka, 37-godišnja Snježana Zović, njezine desetogodišnje blizanke te četrnaestogodišnja kći iz Rovinja nakon pet proživljenih dana ispod drveta kraj Crkve sv. Eufemije u Rovinju prvi put su se otuširale u stanu kod prijatelja. Njezin osamnaestogodišnji sin sam si je našao smještaj, otkriva 24 sata

Prije dva tjedna Snježana je s djecom morala na ulicu iz podstanarskog stana koji je gazda prodao. Sa 1800 kuna socijalne pomoći ne uspijeva pronaći drugi stan.

'Već pet noći spavamo na travi ispod drveta kraj crkve. Što da vam kažem? Katastrofa. U gradu kao da se svi prave ludi jer pomoći nema niotkuda iako svi sve obećavaju. Došlo mi je da skočim sa zidina pokraj crkve i da se ubijem. Kada sam vidjela svoje slatke blizanke kako slatko spavaju na travi pod vedrim nebom, nisam imala srca ubiti se jer znam da bi one bez mene umrle', ogorčeno i kroz suze ispričala je Snježana, kojoj je starija, četrnaestogodišnja kći prije nekoliko mjeseci zbog uvjeta življenja već bježala od kuće.

U rovinjskom Centru za socijalnu skrb nisu željeli govoriti o Zovićima zbog, kažu, zaštite maloljetne djece.

'Znamo za tu obitelj. Oni traže stan koji Grad sada nema jer su svi stanovi zauzeti. Snježana Zović već je tri godine na listi čekanja za stan i dobit će ga čim se neki od stanova oslobodi', kazala je za 24 sata Marina Črnac Rocco iz uprave Grada Rovinja. Napomenula je da Grad već dulje vrijeme na različite načine potpomaže tu socijalno ugroženu obitelj kupujući školske knjige za djecu i slično.