Hrvatska MILINOVIĆ O UMJETNOJ OPLODNJI

'Razgovaram s Kosor i naći ćemo rješenje'

  • Autor: Hina
  • 16.7.2009 18:12:13
  • 16.7.2009 16:26:25

Ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović izjavio je danas da u Zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda neće biti radikalnih promjena, već su moguće jedino njegove tehničke izmjene, dok je vezano uz prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji rekao da o njemu razgovara s predsjednicom Vlade Jadrankom Kosor te da će se 'naći rješenje'

Milinović je novinarima, na izlasku iz zgrade Vlade nakon današnje sjednice, ponovio da se o zakonu o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda razgovara s udrugom ugostitelja, ali da 'neće biti nikakvih radikalnih promjena, a da se razgovarati može o tehničkim detaljima vezanim uz prostore gdje je pušenje dozvoljeno. 'A o suštini zakona ne možemo i nećemo', rekao je.

Ministar se nije složio s ocjenom novinara da su svi zakoni vezani uz njegov resor poljuljani (Zakonu o ograničavanju duhanskih proizvoda, prijedlog zakona o medicinskoj oplodnji). 'To je vaše mišljenje, moje ne', odgovorio je Milinović novinarima naglasivši da reforma zdravstva dobro napreduje, a da je prilikom preuzimanja dužnosti najavio da će se uhvatiti u koštac s reformom zdravstva, pa tako i sa zakonom o medicinskoj oplodnji.

'Razgovaram s predsjednicom Vlade i naći ćemo rješenje', rekao je ministar novinarima koje je zanimalo sudbina tog prijedloga zakona, koji je u javnosti izazvao brojne negativne reakcije.

O medicinski potpomognutoj oplodnji nije se htio očitovati ni ministar turizam Damir Bajs. Novinarima nije htio odgovoriti na brojna pitanja vezana uz njegovu potporu prijedlogu zakona o medicinskoj oplodnji. Odredbama zakona, naime, onemogućuje se potpomognuta oplodnja parovima u izvanbračnoj zajednici, a ministar Bajs je, kako navode mediji, postao roditelj upravo uz pomoć medicinski potpomognute oplodnje i to u vrijeme kad je bio u izvanbračnoj zajednici.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još