DUBROVAČKI OGRANAK

Olga Muratti odlazi iz SDP-a nezadovoljna stanjem u stranci

28.09.2013 u 12:18

Bionic
Reading

Olga Muratti, donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a izvijestila je danas kako odlazi iz SDP-a nezadovoljna stanjem u stranci

Uoči sjednice dubrovačkoga Gradskog vijeća Muratti je na kratkoj konferenciji za novinare izjavila kako podnosi ostavku na članstvo u SDP-u, u kojem je od 1973. godine, jer se 'ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i lošim odnosima prema ljudima'.

'Ovo je za mene bila teška odluka, možda i najteža u životu', kazala je Muratti donedavna predsjednica dubrovačke organizacije SDP-a, koju je Predsjedništvo SDP-a nedavno raspustio i povjerenikom imenovao Vedrana Lendića iz Splita.

Dodala je kako se 'nikako ne može složiti s lakoćom donošenja neutemeljenih odluka i ovakvim lošim odnosima prema ljudima, a što se događa u SDP-u'.

Donedavna predsjednica dubrovačkog SDP-a Muratti se kandidirala na unutarstranačkim izborima za dubrovački SDP, no prošlog tjedna, ususret izborima Predsjedništvo SDP-a je raspustio dubrovačku organizaciju i imenovao povjerenika Lendića.

Također Olga Murati u prošlom je sazivu bila predsjednica dubrovačkoga Gradskog vijeća.

Na ovogodišnjim lokalnim izborima dubrovački SDP je, u koaliciji s Hrvatskom strankom umirovljenika i Bošnjačkom demokratskom strankom, osvojio svega četri viječnička mijesta, od 25 koliko ih ima u dubrovačkom Gradskom vijeću.

Inače, početak današnje sjednice Gradskog vijeća Dubrovnika osiguravalo je desetak pripadnika specijalne policije kako bi spriječili moguće nerede zbog prosvijeda inicijative 'Srđ je naš'. Pred ulazom se, naime, okupilo dvadesetak prosvjednika s majicama 'Srđ je naš' i transparentima.