Hrvatska ODLAZI U BEOGRAD

Nitko ne tuguje za Vincentom Degertom

  • Autor: tportal.hr
  • 15.7.2009 18:25:41
  • 15.7.2009 17:58:29

Šef delegacije Europske komisije u Hrvatskoj, Vincent Degert, nakon četverogodišnjeg mandata napušta Zagreb. Za njim se u hrvatskim diplomatskim krugovima neće plakati...

Ne zna se tko će naslijediti Degerta u rujnu u Hrvatskoj, no on se već priprema za mandat u Beogradu. 'Komisija je smatrala da bi moje iskustvo stečeno u Hrvatskoj moglo biti korisno i u Srbiji. Mislim da je to pozitivna poruka i toj zemlji. Ujedno, znamo da su dobri odnosi Hrvatske i Srbije ključ za stabilnost regije', tim je riječima prvi čovjek Europske komisije u Hrvatskoj potvrdio nagađanja da nakon isteka mandata u Zagrebu seli u Beograd, piše portal Deutsche Welle.

Za Degertom se u hrvatskim diplomatskim krugovima neće plakati jer si je, kako se neslužbeno priča, uzimao ovlasti koje mu ne pripadaju. Primjerice, tražio je očitovanje Županijskog suda u Zagrebu o slučaju Glavaš. Pamti se i njegov spor s bivšim premijerom Ivom Sanaderom, koji ga je prozvao zbog navodno krivog informiranja povjerenika za proširenje Ollija Rehna o neprimjeni ZERP-a na članice Europske unije, odnosno predstavljanja tzv. usuglašenog zapisnika kao sporazuma.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još