REAKCIJA NA SLOVENSKOG TURISTA

Sindikat policije: Ekscesni gosti nam ne trebaju

15.07.2009 u 16:37

Bionic
Reading

Sindikat policije Hrvatske danas je najoštrije osudio bilo kakve napade i omalovažavanja policijskih službenika, a osobito posljednji slučaj koji se u ponedjeljak dogodio na Braču.

Prema policijskom izvješću slovenski državljanin jučer je u Sutivanu na otoku Braču priveden nakon što je vrijeđao policajce koji su ga zaustavili jer je vozio bez pojasa i s malim djetetom na prednjem sjedištu.

'Kao i do sada, smatramo da je napad i vrijeđanje policajaca napad i vrijeđanje države, koje svi trebaju najoštrije osuditi, a počinitelje strogo kazniti', navodi u priopćenju predsjednik Sindikata Dubravko Jagić.

Dodao je kako je Sindikat u više navrata upozoravao da su kazne za napad i vrijeđanje policijskih službenika mizerno niske te da 'gosti, koji se ponašaju kao u ovom slučaju na Braču, nisu dobrodošli i nisu potrebni za popunjavanje državnog proračuna, bez obzira odakle dolaze'.

'Nećemo generalizirati slučaj, ali ako turistička sezona i ekonomska stabilnost ovisi o ekscesnim gostima, onda nam takvi gosti ne trebaju. Trebaju nam gosti koji poštuju državu u koju dolaze i njene zakone', ističe Jagić, dodajući da također osuđuju i svako nedolično ponašanje prema bilo kojem gostu.'