Hrvatska KOMPROMIS

Milinović će dopustiti pušačke kabine kafićima

  • Autor: Hina
  • 15.7.2009 15:15:42
  • 15.7.2009 15:08:00

Ministar zdravstva Darko Milinović izjavio je danas da se razmišlja o mogućnosti izmjena Zakona o ograničavanju duhanskih proizvoda u dijelu koji se odnosi na tehničke uvjete i omogućavanje kafićima do 50 kvadratnih metara da imaju pušačku kabinu.

Takvu mogućnost razmatra stručna skupina Ministarstva zdravstva koja prati provedbu zakona, rekao je Milinović na konferenciji za novinare nakon današnje sjednice Upravnog vijeća HZZO-a. Ujedno je demantirao da je o toj temi jučer raspravljalo Predsjedništvo HDZ-a, kako su objavili neki mediji.

Milinović je odbacio svaku mogućnost da je zakon o zabrani pušenja uzrokovao pad prometa u ugostiteljskim objektima i da su zbog toga mnogi ugostitelji svoje lokale morali zatvoriti.

'Imam podatke o 10-ak ugostiteljskih objekata kojima je porastao promet zbog ljetne sezone i otvorenih terasa', kazao je Milinović. Smatra da su u nepovoljnijoj situaciji kafići u trgovačkim centrima kojima bi tehničke promjene o kojima se razmišlja najviše pogodovale. Nije međutim želio odgovoriti da li bi pušačka kabina bila dozvoljena i u restoranima.

  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još