U SDP-U SE ČUDOM ČUDE

Kolarić je bila obični član stranke, čemu toliko buke?

21.09.2013 u 19:03

Bionic
Reading

Iz vrha SDP-a pojasnili su zašto je Aleksandra Kolarić, kako kažu, morala biti isključena iz stranke zbog teksta o šteti oko lex Perkovića. Ističu da je Kolarić bila samo običan član stranke, te ne razumiju čemu toliko buke oko tog slučaja. 'Imala je četiri godine prilike da govori u Glavnom odboru, čiji je bila član, a odšutjela ih je', kažu u SDP-u.

'Ako je usporedila SDP sa Sanaderovim HDZ-om zbog šutnje, na što se aludiralo nego na šutnju HDZ-ovaca o Sanaderovom kriminalu?! SDP i njegove članove prozivati za kriminal, e to je nedopustivo. Zašto je SDP uspoređen baš sa Sanaderovim HDZ-om, sa premijerom koji je u zatvoru, a ne s bilo kojim drugim HDZ-ovim premijerom, to je ključno pitanje', kažu u vrhu SDP-a, tumačeći stav šefa Zorana Milanovića koji je zajedno sa svim ostalim članovima Predsjedništva, osim Davora Bernardića, podržao isključenje Kolarić iz stranke.

Ističu da je Kolarić bila samo običan član stranke, te ne razumiju čemu toliko buke oko tog slučaja. 'Imala je četiri godine prilike da govori u Glavnom odboru, čiji je bila član, a odšutjela ih je', kažu u SDP-u za Novi list.


Zamoljen da službeno u ime stranke komentira slučaj, glavni tajnik Igor Dragovan je rekao: 'Duboko sam uvjeren da građani znaju da je SDP demokratska stranka i da kod nas ima drugačijih mišljenja, ali sve treba imati mjeru. Ocjena o SDP-u kao o kriminalnom HDZ-u je neprihvatljiva, maliciozna, neprimjerena i uvredljiva'.

Odluka Predsjedništva SDP-a o isključenju Aleksandre Kolarić je izvršna i Glavni odbor će je dobiti na prvoj sljedećoj sjednici samo kao informaciju. No, Glavni odbor neće više raspravljati o toj odluci, potvrdio je jučer glavni tajnik SDP-a Igor Dragovan komentirajući brzopotezno isključenje kandidatkinje za potpredsjednicu zagrebačkog SDP-a.