SUSRET U NJEMAČKOJ

Karamarko s Merkel razgovarao o Lex Perković?

17.09.2013 u 22:19

Bionic
Reading

Dok je kod kuće premijer Zoran Milanović konačno odgovorio na prijetnje sankcijama koje stižu iz Europske komisije, predsjednik glavne oporbene stranke HDZ-a Tomislav Karamarko na tu temu imao je priliku porazgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel

Da se Karamarko sastao s Merkel HDZ je potvrdio na svom twitter profilu, a kako doznajemo tema razgovora bila je aktualna politička situacija. Pretpostavlja se da su se u razgovoru Merkel i Karamarko dotakli teme tzv. Lex Perkovića, koja se izravno i tiče Njemačke s obzirom da je upravo ta država zatražila izručenje Josipa Perkovića.

Izaslanstvo HDZ-a u kojem su, osim predsjednika Karamarka, i glavni tajnik Milijan Brkić i Franjo Akmadža, tajnik Koordinacije HDZ-a za Njemačku - pozvano je u posjet kao gost u CSU-ovoj kampanji za skorašnje parlamentarne izbore. Čelnik HDZ-a priliku je iskoristio i kako bi aktivirao hrvatsko iseljeništvo na potporu HDZ-u, pogotovo u svijetlu nedavnih aktualnih političkih tema poput Lex Perkovića i prosvjeda protiv ćirilice u Vukovaru. S druge strane, njemačka kancelarka Angela Merkel nalazila se na predizbornom skupu u obližnjem Rüsselsheimu, nakon kojeg je i održan sastanak.

I HDZ i CDU, stranka kojoj je na čelu Angela Merkel, članice su grupacije Europske pučke stranke (EPP).

Podsjetimo, cijela afera Perković buknula je uoči proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju, a naveliko se špekuliuralo da je njemačka kancelarka Anglea Merkel otkazala dolazak na proslavu upravo zbog slučaja Perković. Međutim, premijer Milanović tada je govorio da Merkel ne dolazi u Hrvatsku zbog izbora u Njemačkoj, a i sama njemačka kancelarka službeno se opravdala 'zgusnutim rasporedom'.