PRIVEDENI SUPRUGA I PUNAC

Francuski državljanin ubijen u Dubrovniku

14.12.2008 u 15:34

Bionic
Reading

U Općoj bolnici Dubrovnik jučer u popodnevnim satima preminuo je 47-godišnji francuski državljanin uslijed ozljeda zadobivenih nepoznatim predmetom, priopćeno je danas iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske

U interesu kriminalističke obrade ne mogu se iznositi pojedinosti budući su policijski izvidi i očevid u tijeku, kazali su u Uredu za odnose s javnošću dubrovačko-neretvanske policije.

No, kako doznaje Jutarnji list, Francuz napadnut u svojoj kući u Luci Šipanskoj gdje ga je u nesvjesnom stanju pronašao njegov otac koji mu je prije nekoliko dana iz Francuske došao u posjet. Prema pričama mještana riječ je o bivšoj supruzi i puncu ubijenoga.

Oni bi u ponedjeljak trebali biti privedeni istražnom sucu. Mještani Luke su šokirani, 47-godišnjeg Francuza koji je tamo živio posljednjih nekoliko godina uglavnom su poznavali samo po imenu, Robi.

Nesretni Francuz na Hitnu pomoć doveden je u 14.30 sati u komatoznom stanju. Pokušaji reanimacije nisu uspjeli, a u Hitnoj su nedugo nakon dolaska mogli jedino konstantirati smrt.

Neslužbeno se doznaje da je preminuli imao i posjekotinu na licu koja je već zacjeljivala, odnosno krv je bila zgrušana tako da se pretpostavlja da se napad dogodio u ranim jutarnjim satima.

Preminuli je na Šipanu živio posljednjih nekoliko godina gdje se doselio sa suprugom Femi čija je majka, pričaju mještani, također Francuskinja, a otac otočanin sa stalnim prebivalištem u Francuskoj. No, nakon preseljenja na Šipan zajednički život Robija i Femi nije dugo potrajao, svega oko godinu dana nakon čega je Femi navodno preselila u Dubrovnik.

Ovo je drugi slučaj nasilne smrti u Dubrovniku u vrlo kratkom razdoblju. Još nije završena ni istraga oko okolnosti stradanja australske djevojke Britt Lapthorne koja je nakon dugotrajne potrage pronađena mrtva ovoga ljeta u moru ispred kupališta Danče.