VUKOVARSKI VRTIĆ 'RADOST'

Postoji samo jedna ploča s ćirilicom koja nikome ne smeta

09.09.2013 u 19:16

Bionic
Reading

Ravnateljica vrtića 'Radost' u Vukovaru Slavka Lončar reagirala je na izjavu gradonačelnika Željka Sabe da nitko ne postavlja pitanje o dvojezičnoj ploči postavljenoj još 1998. Pri tome je rekao da je to 'srpski vrtić'

'Ovo nije srpski vrtić, ovo je vrtić gdje se rad realizira na jeziku srpske nacionalne manjine. Vrtić je registriran 1998. po zakonima RH s dvojezičnim Statutom', rekla je za Večernji list ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 2 Slavka Lončar reagirajući na izjavu gradonačelnika Željka Sabe. Lončar kaže da je zadnji put kad je Sabo uperio prstom u ploču vrtića na istoj par dana kasnije osvanuo grafit neprimjerenog sadržaja.

'Sada on ponovno prstom upire u vrtić i širi nesigurnost među roditeljima i djecom. Pozivam gradonačelnika da zbog mira u kući i nagomilanih problema podnese ostavku i otvori mogućnost Vukovaru da izađe iz prošlosti', rekla je Lončar upozoravajući da gradonačelnik konstantno stvara probleme vrtiću Vukovar 2 vezane uz financiranje i uvjetovanja koja blokiraju i usporavaju ustanovu u njenom radu.

Opširnije pročitajte OVDJE.